Korona HARA srpskim fudbalom!

Autor:

Sport

24.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozitivni na KOVID-19 bili su čelnici FSS, rukovodioci i igrači večitih rivala, kao i reprezentativci koji igraju po celoj Evropi.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić i Slaviša Kokeza

Cela planeta vodi veliku bitku s pandemijom koronavirusa, koji je udario na sve sfere u životu, a imun nije ostao ni sport. Dugo je narod u Srbiji smatrao da je ova pošast smešna i da neće doći do, pre svega, Balkana, ali kada su krenule da se uvećavaju brojke zaraženih i preminulih, postalo je jasno da ovo nije šala. Ogromne probleme sa KOVID-19 u prethodnih devet meseci imao je i srpski fudbal jer su pozitivni na virus bili i funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije, treneri, igrači svih nacija u redovima večitih rivala, kao i u ostalim superligaškim klubovima, a borbu su vodili i reprezentativci naše zemlje. Ukupan broj obolelih čiji su rezultati bili saopšteni javnosti trenutno jeste 31. Poslednji u nizu koji nisu ostali imuni na koronu jesu potpredsednik FSS Nenad Bjeković i bivši selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković, koji se, prema dostupnim informacijama, osećaju dobro.

VEČITI NA KOLENIMA

Pred sam početak pandemije u bolnici je završio prvi čovek našeg fudbala Slaviša Kokeza, a ubrzo je pozitivan bio i njegov zamenik Marko Pantelić, ali bez simptoma. Predsednik Partizana Milorad Vučelić takođe je bio u teškom stanju, na kiseoniku, ali se oporavio, dok je njegov kolega iz Crvene zvezde generalni direktor Zvezdan Terzić imao blage simptome koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Potpredsednik FSS Marko Pantelić

Ukupan broj igrača pozitivnih na KOVID-19 iz redova večitih rivala bio je 15, njih devetorica iz crveno-belog tabora i šestorica iz tima crno-belih. U Zvezdi su zaraženi bili defanzivci Marko Konatar, Milan Rodić i Marko Gobeljić, vezisti Gelor Kanga, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Njegoš Petrovć, Branko Jovičić i Dušan Jovančić.

KOBNO OKUPLJANJE

S druge strane, u Humskoj je virus udario na iskusnije igrače kao što su Vladimir Stojković, Lazar Marković, Filip Holender, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, a imun nije ostao ni mladi Nikola Lakčević.

RepublikaFoto: Starsport
Golman Partizana Vladimir Stojković

Probleme su imali i reprezentativci naše zemlje od Grčke do Velike Britanije, a pozitivno je bilo devet fudbalera. Prvi je bio zaražen Dušan Vlahović u Italiji, u Turskoj Adem Ljajić, da bi pre i posle jednog od okupljanja "orlova" virus pokosio i Nemanju Gudelja i Luku Jovića, koji igraju u Španiji, zatim i Aleksandra Kolarova i Sergeja Milinković-Savića i Darko Lazovića na Apeninima, kao i Lazar Ranđelović u Grčkoj.

Koronavirus u srpskom fudbalu

FUNKCIONERI

Slaviša Kokeza - Predsednik FSS

Nenad Bjeković - Potpredsednik FSS

Marko Pantelić - Potpredsednik FSS

Milorad Vučelić - Predsednik Partizana

Zvezdan Terzić - Generalni direktor Zvezde

TRENERI

Milan Đuričić

Ljubiša Tumbaković

IGRAČI

Crvena zvezda

Gelor Kanga

Marko Gobeljić

Veljko Nikolić

Milan Rodić

Željko Gavrić

Njegoš Petrović

Branko Jovičić

Dušan Jovančić

Marko Konatar

Partizan

Vladimir Stojković

Lazar Marković

Filip Holender

Aleksandar Šćekić

Milan Smiljanić

Nikola Lakčević

Reprezentacija

Dušan Vlahović

Adem Ljajić

Nemanja Gudelj

Aleksandar Kolarov

Luka Milivojević

Luka Jović

Sergej Milinković-Savić

Darko Lazović

Lazar Ranđelović

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading