Ništa od Zvezde i Kange iz jakog razloga!

Autor:

Sport

20.06.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Sparte iz Praga Gejlor Kanga, teško će naredne sezone nositi dres Crvene zvezde, a razlog je finansijske prirode.

RepublikaFoto: Starsport
Gejlor Kanga

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je na 29 mečeva u svim takmičenjima ove sezone postigao 12 golova i upisao osam asistencija. Spasao je Spartu da još dublje ne potone i jedan je od najzaslužnijih što se velikan iz Praga plasirao u finale Kupa Čeka u kojem protiv Slovana iz Liberece može da spasi sezonu.

Mogla bi to da bude poslednja utakmica Kange u dresu praškog kluba posle dve i po godine. Kangin ugovor ističe 30. juna, finale je dan kasnije, ali je izvesno da će ostati u klubu do tog meča. Od finala bi mogla da zavisi dalje sudbina saradnje između češkog kluba i gabonskog fudbalera. Kanga je nedavnim ljubljenjem dresa i grba posle gola Viktoriji Plzenj pokazao navijačima da želi da ostane u klubu.

Da bi se to desilo, uprava kluba bi morala adkevatno da ga nagradi za status najboljeg igrača ekipe. Prema pisanju čeških medija, Kanga je do sada u Sparti zarađivao 2.100.000 čeških kruna (oko 945.000 evra) po sezoni i za novi ugovor je tražio povišicu od 30 odsto, odnosno godišnju platu od 2.800.000 kruna godišnje, što je u prevodu oko 1.260.000 evra po sezoni. U klubu nisu raspoloženi da to plate i žele da zadrže Kangu samo pod istim finansijskim uslovima kao do sada.

Dakle, Crvena zvezda ukoliko zaista želi Gabonca u svojim redovima morala bi ozbiljno da "zavuče ruku u džep", a u trenutnoj situaciji nakon pandemije i posle smanjivanja plata, teško je očekivati da crveno-beli plate gotovo 1.3 miliona evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading