ZVICER JE MOJ PRIJATELJ! Belivuk: Vođa kavačkog klana nije spašavao Džonija sa Vračara od mene

Autor:

Hronika

22.06.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belivuk je predočio po njegovom mišljenju nedoslednosti iskaza svedoka okrivljenih i njihova međusobna neslaganja

ZVICER JE MOJ PRIJATELJ! Belivuk: Vođa kavačkog klana nije spašavao Džonija sa Vračara od mene

Foto: Privatna arhiva, printscreen, ST/D. KADIĆ

zvicer

Suđenje klanu Veljka Belivuka danas je otvoreno u 14:30 časova posle prozivanja svih stranaka u postupku čime su se stekli uslovi za nastavak glavnog pretresa, drugi i poslednji u ovoj nedelji. 

Veljko Belivuk je na pauzi bio do toaleta i konsultovao se sa Markom Miljkovićem.

"Ubrzajte jer ste rekli da danas završavamo", rekla je sudija.

- Da tako je, sudija, pola vremena mi treba za Nikolu Mitića, a pola za sve ostalo i na kraju zaključak svega- odgovara Belivuk.

Sudija zadovoljno povrđuje:

- E dobro, znala sam da će te završiti kad ste tako rekli. 

Belivuk objašnjava kako su oprečeno govorili o opsrevaciji Nikole Mitića kojeg je klan oteo kod američke ambasade. Tvrdi da se njihove izjave ne slažu ni vezano za automobile, ko je vozio koji auto i koje i kako učestvovao u akciji. 

- Uplašeni Spasojević je ključni svedok i on jedno govori, Lalić drugo, a Hrvatin treće. Ispričano je kako smo Marko i ja jedan drugom bili obezbeđenje, ali to nije tačno jer smo mi najbolji prijatelji. 

Belivuk je pričajući o automobilima klana kazao kako je Lalić sve pogrešno video jer se ne razume u kola, te da je  naveo da su se Miljković i on vozili ka Turskoj kolima koja jeftinija za 100.000 evra nego što su kola u kojima su se vozili. 

Vođa klana tvrdi da se svedoci stalno mimoilaze i u vremenu i u datumima i u opisu događaja i učesnika. Optužuje i sudiju.

- Vi sudija, sugestivno pitate Lalića i on odgovara da nije video otmicu Mitića iako je rekao prethodno da je video kompletnu otmicu. Pa jeste ili nije?! - pita Belivuk. 

- Ne mogu da ne pitam koje je krivično delo učinio Vladimir Grek kad Hrvatin kaže da ništa nije radio. Nikola Mitić nikada nije slikan. Slike iz optužnice podmetačina i montirane slikem kao što se montiraju za političare i neke zvezde - dodaje.

Opisujući kako je Hrvatin rekao da je kavački vođa Radoje Zvicer spasao Nikolu Vušovića od njega /Belivuka/, vođa klana kaže da je to potpuna izmišljotina i naglapšava da je Radoje Zvicer njegov prijatelj. Prvooptuženi apostrofira i da mu strahovito smeta što se restoran i bašta na stadionu Partizana nazivaju tendeciozno bunker i baza. 

- Meni smeta i što se mala i velika kapija zovu kolska i pešačka. Razumem da je Hrvatinu heroin popio mozak i jasno mi je što sve ovo priča. Za svedoka je letvica i polica ista stvar. Jedan svedok je rekao da je Mitic udavljen žicom, drugi kablom, a treć i žicom i kablom da ne bi pogresio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading