IMALI SPREMLJEN DRON ZA UBISTVO JOVANA VUKOTIĆA! Svedok saradnik objasnio kako je Belivuk planirao da likvidira vođu ŠKALJARACA!

Autor:

Hronika

24.04.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

IMALI SPREMLJEN DRON ZA UBISTVO JOVANA VUKOTIĆA! Svedok saradnik objasnio kako je Belivuk planirao da likvidira vođu ŠKALJARACA!

Foto: Tanjug, Printscreen

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.


Spasojević je prema sopstvenom priznanju oružje klana preuzimao  i u više navrata sa više lokacija  vozio u kuću u Ritopeka. 

- U prvom navratu sam preneo pušku Miljkovićevog kuma Slavka. Nadimak mu je bio Blejd. Odvezao sam tu pušku do Ritopeka. Medakovićeva ulica, Veljko je tražio od mene da uzmem kombi za prevoz navijača sa stadiona i da odem do te ulice. Rekao mi je i broj, ne mogu da se setim sad. On je išao mojim vozilom i bio je u blizini, bio mi je pratnja ako nešto krene po zlu. Nisam ulazio u to kakva je priča oko oružja. Rekao je samo da će da me sačeka stariji prosedi čovek koji će da mi da kutiju. Tako se i desilo. Ušao sam kod njega u stan, on mi je predao kutiju oko metar dužine. Stavio sam je u kombi i otišao sam do mesta na kom sam ranije predao pušku na skretanju za Livadice i predao sam oružje Draganiću - ispričao je.

On objašnjava da je od njega traženo da prebaci eksploziv koji je bio napravljen u kući u Ritopeku. Vozio ga je u Pančevo, automobilom nevenčane supruge svog brata.

- Otišli smo do obližnjeg bunkera koji je udaljen oko kilometar od kuće. Tu mi je Draganić predao taj elektronski upaljač sive boje umotan u streč foliju i kockastu napravu, takođe umotanu. Imala je neku crnu ploču dole i mislim da je bila krem boje. Otvorio sam haubu vozila i stavio sam desno od motora, gde je valjda filter za vazduh kako bih transportovao, a da policija ne primeti ako me zaustave. Mislim da su me u pančevu sačekali Marko Miljković i Marko Budimir. To je bilo u parku blizu crkve.

Spasojević je danas pred Specijalnim sudom ispričao da je klan Belivuka imao spremno oružje za škaljarskog vođu.
 

- Draganića je trebalo da pokupim kod Steka i otišli smo do Ritopeka i on je izneo torbu u kojoj je bila valjkasta naprava. To smo stavili u štek pritiskom na dugme kod ručne kočnice i prevezli je do stadiona Partizana - rekao je Miljkovićev kum koji se nagodi sa tužilaštvom da bude osuđen sa 14 godina zatvora ako ispriča sve što zna o zlodelima klana. 
 

U tu svrhu Spale nastavlja da opisuje: 
 

- Dron sa mrudom kojim je trebalo da se raznese Vukotić  takođe sam prevozio , kao i pištolj koji sam odneo Jankovicu do okretnice tramvaja, gde sam išao sa tadašnjom devojkom. Na stadionu sam video dva CZ-a, ja sam ih čistio. 
 

- Pucnjava u blizini stadiona desila se tako što smo sedeli u bašti i neko je rekao da se dva momka motaju oko stadiona. Veljko i Marko su jurnuli i mi kao rulja za njima. Ti momci su uspeli da nam pobegnu kijom belom. Za tu pucnjavu je bio optužen nedužan momak, a to je ustvari uradio Senad Rešović. Veljko i Marko su mi rekli da uništim taj pištolj i to sam uradio i slikao im kao potvrdu - rekao je Spasojević. 
 

On se na kraju današnjeg ročišta na suđenju klanu na kojem je upravo završio slobodno izlaganje obratio porodicama žrtva.
 

- Želeo bih na kraju da izjavim saučešće porodicama. Da mogu da vratim vreme verovatno bi nešto drugačije uradio, ali sta je tu tu je, tako je - rekao je Spasojević. 
 

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading