VELJA NEVOLJA DRAMI NA SUĐENJU! PRETI HRVATINU: "To kako Spasojević svedoči, to ćeš tek da vidiš!"

Autor:

Hronika

06.04.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela!

VELJA NEVOLJA DRAMI NA SUĐENJU! PRETI HRVATINU: "To kako Spasojević svedoči, to ćeš tek da vidiš!"

Foto: E Stock, Starsport, Tužilaštvo za organizovani kriminal

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Bojan Hrvatin

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam monstruoznih ubistava, trgovinu droge i oružja, otmice, silovanje...

Kako je planirano danas se nastavilo saslušanje Bojana Hrvatina, jednog od trojice svedoka-okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom i time dojučerašnjim prijateljima i saradnicima okrenuli leđa za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina. Pošto je sudija na prethodnom ročištu prekinula ispitivanje Hrvatina od strane Veljka Belivuka, Belivuk je danas nastavio tamo gde je stao.

Belivuk je na početku rekao: Krenućemo ispočetka jer imam sve papire, a ne gde smo stali.

Belivuk: Jel se vidi na slikama šator spolja ili iznutra i sve ono što si nabrajao kadica, česma....

Bojan Hrvatin: Vidi se kocka, iznutra, kako sam video u telefonu Miljkovićevom. To je šator da bi obezbedili od prskanja od krvi.

Belivuk: Jesmo li na skaju imali više lica sa istim imenom, jel moglo biti pogrešnih pretpostavki i da ne znaš kome pišeš?

Bojan Hrvatin: U našem slučaju ne. Ja sam kontaktirao sa Miljkovićem i on mi je dao sugestije da na primer pišem Mandiću

Belivuk: Da li može nekog da obmane?

Bojan Hrvatin:Moguće je

Belivuk: Više puta si rekao kako sam ja rekao Budimiru da ti prenese da pakujemo kofere ako ne ostane Stefanovic ministra policije. Je l ostao?

Bojan Hrvatin: Da u tom trenutku jeste, a posle njega je Vuklin došao. 

Belivuk: Da li smo mi bežali od policije kad su najavili taj famozni rat mafiji?

Bojan Hrvatin: Ja to ne znam

Belivuk: Ako si ti običan osumnjičeni tebe puštaju kući d ane bi bio u pritvoru ugrožen, jel ti tužilaštvo reklo tako?

Bojan Hrvatin:Ne , ti pitaj njih kako su to oni zaključili.

Belivuk: Voleo bih da ih pitam, ali ne mogu. Na stadionu "Rada" ti si legenda koja je ubila navijača druge grupe. Ti si nama pričao da kako si ga ubio?

Bojan Hrvatin: Nikome nisam pričao i nepravedno sam osuđen tada.

Belivuk: Jel znaš za navijačku grupu "Ultra bojs" i kojoj su kriminalnoj grupi pripadali?

Bojan Hrvatin:Oni više ne postoje

Belivuk: Rekao si da su navijači članovi klanova.

Bojan Hrvatin: Ne, rekao sam za Principe, ali nisu svi ni iz te grupe kriminalci.

Belivuk: Učio si medicinsku školu, a jeste li tamo secirali?

Bojan Hrvatin: Ne to se ne radi u srednjoj, a išao sam tri godine. Seciraju na fakultetu. 

Belivuk: Ne znam nisam išao. Da li si u novinama video da je u bunari nađena glava Gorana Veličkovića i neke kosti.

Bojan Hrvatin: Moguće.

Belivuk: I ti i Lalić ste pričali o problemu sa famoznom mašinom u Ritopeku koja je navodno nađena posle tri meseca od kada je otkrivena. Ko je sugerisao Drganiću kako da je uključi?

Bojan Hrvatin:  Ja se konkretno nisam time bavio. Za Nikolu Mitića su mu Miloš Budimir i Lalić sugerisali da mašinu uključi kao prošli put.

Belivuk: Svi vi koji ne znate kako se mašina uključuje sugerišete Draganiću koji jedini zna da uključi? Što Draganić ne uključi uvek u isti šteker nego čeka da mu vi sugerišete?

Hrvatin: To zašto je on eksperimentisao moraš njega da pitaš. U slučaju Nikole Mitića mu je sugerisano. U slučaju kad je nestajala struja ja nisam rekao da mu je iko sugerisao.

 

Belivuk: Miljković je spasio navodno život Spasojeviću, to si ti pričao. Ko je hteo da ga ubije jer smo mislili da će da svedoči protiv nas.

Bojan Hrvatin: Miljkoviću je on kum i stajao je na njegovu stranu govoreći d aje bio na Krfu, da je sada malo labilan i svi smo bili zabrinuti za njegovu psihu. Pa on evo svedoči protiv vas.

Belivuk: To kako on svedoči to ćeš tek da vidiš.

Inače, Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana". I on je, do sada četiri dana, što kroz slobodno davanje iskaza, što kroz odgovore na postavljena pitanja svedočio o zločinima koje je ova grupa počinila širom regiona.

Lalić i Hrvatin posle njega, detaljno i doslovno su prema sopstvenom sećanju, govorili o ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Ono što je šokiralo javnost je da su okrivljeni saradnici Tužilaštva za organizivani kriminal govorili o još najmanje 15 teških ubistava po Evropi, od kojih pripadnike ovog klana za nekoliko njih već terete crnogorski istražni organi. Svedoci-okrivljeni otkrili su da je Belivukov klan planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izazovanje nemira i rušenje vlasti kada je državni vrh objavio obračun sa kriminalom.

Posle Bojana Hrvatina, bez sumnje ništa manje strašno iskustvo u kriminalnim radnjama klana, pred sudom i javnosti, izneće Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading