BIZARAN SUKOB NA SUĐENJU! TUŠIRAO SAM SE DA SPEREM KRV... Draganić i Hrvatin u klinču: Prepucavanje oko kupanja članova klana nakon zločina nad Mitićem!

Autor:

Hronika

06.04.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela!

BIZARAN SUKOB NA SUĐENJU! TUŠIRAO SAM SE DA SPEREM KRV... Draganić i Hrvatin u klinču: Prepucavanje oko kupanja članova klana nakon zločina nad Mitićem!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, MUP, E-Stock

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Bojan Hrvatin

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam monstruoznih ubistava, trgovinu droge i oružja, otmice, silovanje...

Kako je planirano danas se nastavilo saslušanje Bojana Hrvatina, jednog od trojice svedoka-okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom i time dojučerašnjim prijateljima i saradnicima okrenuli leđa za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina. Pošto je sudija na prethodnom ročištu prekinula ispitivanje Hrvatina od strane Veljka Belivuka, Belivuk je danas nastavio tamo gde je stao.

Na suđenju dolazi do polemika oko kupanja zločinaca posle komadanja tela Nikole Mitića.

Hrvatin koga nakon Belivuka ispituje Vlade Draganić, odgovara mu: "Tuširao sam se da sperem krv i sednem čist u kola".

Vlade Draganić tokom ispitivanja Hrvatina očigledno čita pitanja koje su mu vođe klana ili neko drugi pripremio. Ponavlja pitanja na koja je svedok okrivljeni već odgovori i potpuno je dekoncentrisan. Sudija ga požuruje.

Draganić: Da li ja pravim šator za Mitića? Kakve su kese na zidu.

Hrvatin: Objašnjavao sam, kao kese za zamrzivač. 

Draganić: Šta te ja savetujem i učim, a šta Miloš Budmir i Lalić?

Hrvatin: Ništa ti. Mi postavljamo kocku. Miloš Budmir me savetuje i Lalić, ali više Budmir.

Draganić prevrće beleške, a sudija ga pita da li čita ili traži pitanje, on odgovara da traži pitanje.

Sudija uporno govori da bespotrebno opterećuju zapisnik ponavljanjem pitanja i odgovora, a Draganić se "ukopava" još dublje jer pitanjima, kao i njegovi prethodnici, faktički priznaju sve što im je optužnicom stavljeno na teret pokušavajući da dokažu da su svedoci  instruisani od strane tužilaštva šta da govore pred sudom.

Okrivljeni ukazuju na neusaglašenost iskaza koje su svedoci dali tokom različitih faza postupka, dok oni tvrde da se prisećaju zločina i da otuda potiču eventualna odstupanja. 

Draganić pita Hrvatina kada se kupao pošto su prosuli ostatke Mitića u Dunav ili je to uradio pre toga. 

Hrvatin je odgovorio da je to uradio pre da bi mogao da sedne u kola čist pošto spere krv, da bi prevezao trojicu okrivljenih do Dunava gde su prosuli džakove.

Tužilac se javlja za reč i konstatuje da se predugo polemiše o kupanju.

Sudija je odredila pauzu radi odmora.

Inače, Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana". I on je, do sada četiri dana, što kroz slobodno davanje iskaza, što kroz odgovore na postavljena pitanja svedočio o zločinima koje je ova grupa počinila širom regiona.

Lalić i Hrvatin posle njega, detaljno i doslovno su prema sopstvenom sećanju, govorili o ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Ono što je šokiralo javnost je da su okrivljeni saradnici Tužilaštva za organizivani kriminal govorili o još najmanje 15 teških ubistava po Evropi, od kojih pripadnike ovog klana za nekoliko njih već terete crnogorski istražni organi. Svedoci-okrivljeni otkrili su da je Belivukov klan planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izazovanje nemira i rušenje vlasti kada je državni vrh objavio obračun sa kriminalom.

Posle Bojana Hrvatina, bez sumnje ništa manje strašno iskustvo u kriminalnim radnjama klana, pred sudom i javnosti, izneće Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading