SPASOJEVIĆ OTKRIVA JEZIVE DETALJE LIKVIDACIJA: Kada smo bacili ostatke Mihajlovića s mosta, naručili smo picu! A ubistvo u Atini je posebno organizovano!

Autor:

Hronika

24.04.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

SPASOJEVIĆ OTKRIVA JEZIVE DETALJE LIKVIDACIJA: Kada smo bacili ostatke Mihajlovića s mosta, naručili smo picu! A ubistvo u Atini je posebno organizovano!

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

Nikola Spasojević nastavlja da svedoči: "Stali smo kod Gorana Mihajlovića..."

- Kad smo se rešili ostataka na mostu otišli smo u piceriju Pikolo u Borči. Veljko i Marko su dosli golfom crnim, a Miloš Budimir škodom superb koju je dobio na poklon za izvršeno krivično delo. Naručili su picu kako nisu jeli nista ceo dan. Rekli su mi da će da mi daju tog golfa za učešće u ubistvu. Nisu mi ga tada dali jer su rekli da moraju da se odvezu, ali da hoće da mi ga daju. Sutradan smo se na stadionu Veljko i ja našli da odemo do kuće u Ritopeku da vidimo jel nesto ostalo. Sklonili smo najlone, a rekli su mi da se tu nije ništa desilo. 

- Rekli su mi da je Marko otrovao Mihajlovica, poverovao sam u tu priču jer nije imao vidljive povrede kad sam ga video.

Ljubomir Marković - ubistvo

- Ja sam bio obezbedjenje u Gotik, rekli su mi da odem da pokupim na stadionu Lainovića koji je bio Džihad i Džon je na skaju. Rekao mi je: "E kad ja moram da vam rešavam stvari na tribini" pošto je ubio Kiću.

- Sve je bilo jasno. Ja sam mu lično nosio roleks zaltni sa zelenim detaljima

Ubistvo u Atini

Učestvovao je, kako je rekao, i u ubistvu u Atini.

- Preko granice sam išao svojim autom, trebalo je da krenem dva sata pre Veljka i trebalo je da se nađemo na prvoj velikoj pumpu kad se uđe u Grčku sa graničnog prelaza Evzoni. Naljutio se jer sam rekao da nemam dovoljno sredstava za taj put. Našli smo se i dao mi je novac za troškove i rekao da se nađemo kad pređemo u Grčku. Granični prelaz smo prešli u slično vreme, ja sam ih video na graničnom prelazu. Stao sam na pumpi i Veljko je prešao kod mene. Krenuli smo put Atine, tada mi je rekao da idemo tamo. Stigli smo pred jutro. U međuvremenu je kontaktirao sa drugom koji je trebalo da nas sačeka tamo - objasnio je Spasojević.

Potom su vali taksi i uputili se ka smeštaju gde ih je dočekao Belivukov prijatelj, na "Skaju" upisan kao Rosi. Sutradan mu je rečeno zbg čega su došli u Grčku i rečeno mu je da treba da bude likvidiran istaknuti član škaljarskog klana.

- Rekli su mi da se zove Lisac, posle se ispostavilo da je u pitanju Igor Dedović. U narednim danima je dolazio Rosi i neki Holanđanin i vozili su me da opserviram po tržnom centru, ako ugledam Dedovića da javim Veljku preko kriptovanog telefona kako bi poslali ubice. Ubice su Lainović, Milinko Brašnjević, neki Matori i Leptir. Ta druga dva čoveka nisam znao ko su. Nisam ga opazio, ali Veljko je rekao da ćemo imati još jednu priliku i da imamo neku dojavu. Na dan ubistva Veljko je išao sa Rosijem u, navodno, tržni centar da opservira. Ja sam bio u stanu. Javio mi je da spakujem stvari i da ga sačekam - dodao je okrivljeni saradnik.

- Lainović, Matori, leptir, Milinko Brašnjović su ubice i izvrsioci dvostrukog ubistva u Atini.  
Javili su Veljku da su ubili, ali je Veljko čekao potvrdu da su ubijeni zaista Stamatovic i Dedovic jer je na vestima bilo da su ubijeni u restoranu neki Rusi. Posle potvrde Veljko i ja smo išli do Soluna, u Atini su bile neka barikada, skroz. Parkirali smo se u Solunu i čekali smo prevoz jer Veljko nije mogao preko regularnog prelaza da prođe. Po njega je kod luke došao rendž rover makedonskih tablica,  ja sam trebao da ga čekam kad pređem u Srbiju, ali se nesto iskomplikovalo i potrajalo je pa je Veljko rekao Dedi Đeneralu da krene u susret njemu, da ga ne bih dugo cčekao. Međutim mi smo ga zajedno Deda i ja sačekali u motelu jednom blizu granice, a Belivuk je brzo dosao, uspeo je da pređe.

Spasojevic je o kobnom danu ispricao da je Veljko sa Rosijem išao do tržnog centra da pokušaju da nađu Dedovića, a da je on je ostao u stanu.

- Veljko mi je javio da spakujem stvari iz stana i da ga sačekam. Došao je sa Rosijem, oni su vozili renta kar auto. Rekli su da su našli Dedovića i da su počeli da se dopisuju sa četvoricom iz tima ubica. Bio je lajv prenos, Lainović je pisao kako kreću, kako stižu tamo, javilli su Lainović i Brašnjović kada su završili. Prvo nisu znali da su stvarno ubili Dedovića i Stamatovića jer je na grčkoj televiziji išao kairon da su ubijena dva ruska državljana, ali je posle 10 minuta od nekoga dobio potvrdu - ispričao je detalje zločina svedok saradnik.

Kako je naveo, sutradan su krenuli on i Belivuk nazad "ali je bilo teško izaći iz Atine jer su bile demonstracije", ali su prvo otišli do Soluna.

- Sačekali smo da padne veče, išli smo i jeli. Oko 19 sati sam ga odvezao do hotela blizu luke, po njega je došao rendž rover makedonskih tablica, dogovor je bio da ga ja pokupim kada uđem u Srbiju, ali se nešto iskomplikovalo i javio je da ja nastavim, a da Nenad Đeneral dođe po njega - nastavio je izlaganje kako su se vratili u Srbiju.

Rekao je da je posle tog ubistva dva puta išao u Makedoniju da Lainoviću i Brašnjoviću nosi novac.

- Zaboravio sam, dok smo bili u Atini. Belivuk mi je pokazao na svom kriptovanom telefonu vezanog Mirka Kojića kog su zvali Svinja, u prostoriji u Ritopeku je bio vezan. On i Belivuk su se zezali, pošto im je dogovor bio da jednom ubije Veljko, a drugi put Marko i da je pošto je Miljković ubio Mihajlovića bio Veljkov red. Za to ubistvo su korišćena dva kombija koji su stajali na stadionu Partizan i korišćeni su za navijače - rekao je o ubistvu Kojića koji se vodi kao nestao.

Spasojević se vratio na to da je posle Atine Lainoviću nosio novac u Skoplje.

- Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je "prosuo mozak u supu", a da je Lainović ubio Stamatovića - rekao je.

Prvi put, kako je naveo, odneo im je 2.600 evra, a drugi put 36.000 evra i rolex.

- Drugi put je novac bio u četiri koverte, tri sa po 10. 000 evra i jedna od 6.000, sa mnom su krenula još tri momka, poveo sam Smajlija, Peru i Dušana. Veljko mi je da pare za gorivo, ručak i po 50 evra za te momke. Ostavio sam ih na periferiji Skoplja, ali nisu znali kome i šta nose. Belivuk mi je dao novac i za put, za ručak i po 50 evra za momke koji su išli sa mnom - naveo je svedok saradnik i nastavio svedočenje o ubistvu Lainovića.

Što se tice Lainovića , Belivuk mi je rekao da idem na Jabuku da povezem Lainovića, i da ga vozim u Ritopek da ga ubiju. Na Jabuci se pojavio Brašnjović sa koferima.  Pitao sam ga: "Gde je Džihad jer sam bio iznenađen. Veljko mi je pokazao Lainovića baš krvav, izranjavan, seo krvav u sivoj odeći. Rečeno mi je da je mnogo laprdao, da mnogo priča i da je jednom pijan rekao da će raditi za onoga ko mu da više novca. 

Kriminalna grupa Belivuk-Miljković koja broji više nego 30 članova, prema iskazima svedoka, planirala je i atentat na Aleksandra Vučića predsednika Srbije, kao i državni udar te u tu namenu prikupljala snajpere i drugo oružje. Suđenje je planirano da se održi tokom tri dana u ovoj nedelji. 

Spasojević je na ročištu krajem prve nedelje aprila, počeo da kroz slobodno izlaganje, svedoči o monstruoznim zločinima grupe u kojima je i sam učestvovao. Govorio je o kući smrti u Ritopeku gde su namamljivali žrtve, pa ih potom ubijali i mleli na industrijkoj mašini za mlevenje mesa, i njihove ostatke bacali u Dunav. Miljkovićev kum je detaljno opisao kako je mučen i ubijen Goran Mihajlović iz Resnika, pa prebačen u Surduk gde su ga Belivuk i Miljković sa saradnicima spalili na lomači.

Pošto završi sa slobodnim iskazom u kpojem je obavezan da kaže sve što zna o klanu i njegovim zlodelima, Spasojević će prema sporazumu na osnovu kojeg će biti osuđen na 14 godina zatvora, morati da odgovara na pitanje optuženih, kao i ostalih učesnika procesa.

Očekuje se da Belivuk, a posebno Miljković, provociraju Spaleta tokom ispitivanja kao što su i njegove prethodnike u istoj ulozi - Bojana Hrvatina i Srđana Lalića. Svedoci-okrivljeni su na zaprepašćenje javnosti osim o sedam ubistva i drugih zločina obuhvaćenih kroz dve optužnice, govorili još o najmanje 20 otmica, ubistva i planiranja ubistava u zemlji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading