BELIVUKOV PLAN ZA PREUZIMANJE RADOVE TRIBINE: Svedok-okrivljeni opisao sve do detalja - ovako je spremana likvidacija vođe navijača!

Autor:

Hronika

07.04.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela!

BELIVUKOV PLAN ZA PREUZIMANJE RADOVE TRIBINE: Svedok-okrivljeni opisao sve do detalja - ovako je spremana likvidacija vođe navijača!

Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal, Starspor, E Stock

Bojan Hrvatin, Marko Miljković, Veljko Belivuk

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam monstruoznih ubistava, trgovinu droge i oružja, otmice, silovanje...

Kako je planirano juče se nastavilo saslušanje Bojana Hrvatina, jednog od trojice svedoka-okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom i time dojučerašnjim prijateljima i saradnicima okrenuli leđa za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina. Hrvatin scedoči i danas.

Pošto je sudija pre dva ročišta prekinula ispitivanje Hrvatina od strane Veljka Belivuka, Belivuk je juče nastavio tamo gde je stao. Nakon njega svedoka je ispitivao Vlade Draganić, što se nastavlja i danas. Od okrivljenih samo se Nebojša Janković još javio da ima pitanja za svedoka Hrvatina.

Na danasnjem suđenju bilo je reči ponovo o pripremi ubistva jednog od vođa navijača Rada - Dragana Supurovića koji je kako je Hrvatin rekao podmetnuo bombu nekom liku na Banovom Brdu. 

- Bilo je spremljeno 100.000 evra, ali je MIljković govorio da će da se da još 50.000. U tome je trebalo da učestvuju Luka Perenčević, Vlado Kovačević i Darko Maletić. Belivuk je tražio da se to odloži da probamo da se približimo Supuroviću. Shvatio sam sad da je Belivuk bio dupljak i da mu je on ustvari dojavio da se sprema njegova likvidacija kako bi smo preuzeli Radovu tribinu - kazao je Hrvatin.

Inače, Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana". I on je, do sada četiri dana, što kroz slobodno davanje iskaza, što kroz odgovore na postavljena pitanja svedočio o zločinima koje je ova grupa počinila širom regiona.

Lalić i Hrvatin posle njega, detaljno i doslovno su prema sopstvenom sećanju, govorili o ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Ono što je šokiralo javnost je da su okrivljeni saradnici Tužilaštva za organizivani kriminal govorili o još najmanje 15 teških ubistava po Evropi, od kojih pripadnike ovog klana za nekoliko njih već terete crnogorski istražni organi. Svedoci-okrivljeni otkrili su da je Belivukov klan planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izazovanje nemira i rušenje vlasti kada je državni vrh objavio obračun sa kriminalom.

Posle Bojana Hrvatina, bez sumnje ništa manje strašno iskustvo u kriminalnim radnjama klana, pred sudom i javnosti, izneće Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading