DA LI JE OVO REALNO? Đokoviću ponovo preti DISKVALIFIKACIJA!

Autor:

Sport

11.01.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus je prevrnuo sport naglavačke, a prvi Gren slem u sezoni će se odigrati pod nikad viđenim i rigoroznijim uslovima! Najbolji teniser sveta će morati da se pridržava svih mera, a ukoliko slučajno odstupi od njih, čeka ga drakonska kazna!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naime, teniseri će morati da prođu kroz obavezni krantin od 14 dana od dolaska u Australiju, gde će biti testirani više puta za to vreme, a biće im dozvoljeno samo ograničeno vreme van hotela i treniranje u malim grupama tek posle osmog dana.

Novak Đoković bi uz Nadala i Tima, trebalo da bude u odvojenom karantinu u Adelejdu što ih je stavilo u rang "privilegovanih".

Sada su objavljena detaljna pravila i kazne koje čekaju tenisku elitu.

- Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

- Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije biće započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam različitih gradova - Abu Dabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Anđelesa, Majamija i Singapura. Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela.

 

 

 

Sve ove stroge mere koštaće Australijan open više od 35 miliona dolara, a takmičenje će doživeti udar i zbog smanjene prodaje karata, pošto će kapacitet biti smanjen na 50 do 75 odsto, stadioni će biti podeljeni u tri tzone, kako bi se smanjio kontakt i kako bi se olakšalo praćenje kontakata ukoliko dođe do pozitivnog slučaja na korona virus u publici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading