KRAJINOVIĆ PONOVO NAMUČIO ĐOKOVIĆA: Najbolji teniser sveta preko VELIKOG PRIJATELJA do drugog kola u Beču!

Autor:

Sport

27.10.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Beču pošto je bio bolji od sunarodnika Filipa Krajinovića 7:6, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nije Novaka služio prvi servis na startu, spasio je dve brejk lopte, ali prvi teniser sveta je odigrao odlično u završnici, pa je posle deset minuta poveo 1:0.

Izvršio je pitisak prvi reket sveta u narednom gemu, ali Filip je dobio svoj servis gem na razliku.

Odlično je servirao Novak u narednom gemu, koji je dobio bez izgubljenog poena.

Sve bolje je igrao prvi teniser sveta, pa je skraćenom loptom došao do brejk prilike. Agresivan je bio Novak, izašao je na mrežu i oduzeo je servis rivalu za 3:1, međutim Filip je ekspresno vratio brejk, a potom i izjednačio.

Čitao je dobro Krajinović nameru Đokovića. Nije prvog tenisera sveta služio dopštot, napravio je nekoliko grešeka, pa je osvojio treći gem u nizu i poveo 4:3.

Imao je odmah šansu Novak da vrati izgubljeno, pošto je semafor pokazao 15:40. Ali je 30. teniser sveta odlično odservirao, izvukao se iz neprijatne situacije i poveo 5:3.

 

 

 

Ponovo se velika borba vodila na servise Đokovića, prvi teniser je još jednom napravio duplu servis grešku. Ipak, dobra bekhend paralela donela mu je prednost, a onda je novak došao i do gema za 5:4.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Krajinović

Podigao je nivo igre Novak u završnici, fantastično je pokrio teren na početku desetog gema. Posle velike greške Krajinovića, Đoković je poveo 0:30. Kontrolisao je situaciju prvi teniser sveta, pa je napravio brejk za 5:5.

U narednom je odlično servirao bolje rangirani srpski teniser, koji je brzo poveo sa 6:5.

Uspeo je Krajinović da dobije naredni gem i izbori se za tajbrejk. U taj-brejku se vodila velika borba, ali se stegla ruka 30. teniseru sveta, pa je Đoković došao do seta 7:6.

 

Posle ovakvog epiloga prvog seta Krajinović je upao u blagu psihički krizu koja se manifestovala u trećem gemu drugog seta.

Napravio je nekoliko prelakih grešaka kojima je gotovo poklonio Đokoviću brejk. I tu je već bio početak kraja, jer se to ispostavilo ključnom razlikom koju je Novak uspešno sačuvak do kraja.

Do kraja smo videli još jedan brejk Đokovića kojim je završio meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading