ĐOKOVIĆ TRLJA RUKE UPRKOS ELIMINACIJI U MONTE KARLU! Evo do kada SRBIN SIGURNO ostaje na prvom MESTU ATP LISTE!

Autor: M. M.

Sport

14.04.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolji rezultat nego prošle godine.

ĐOKOVIĆ TRLJA RUKE UPRKOS ELIMINACIJI U MONTE KARLU! Evo do kada SRBIN SIGURNO ostaje na prvom MESTU ATP LISTE!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković doživeo je poraz od Kaspera Ruda u polufinalu Mastersa u Monte Karlu rezultatom 2:1. Iako je ovo neočekivan poraz za Đokovića, važno je napomenuti da mu prvo mesto ATP liste za sada nije ugroženo. Takođe, Novak je ostvario bolji rezultat u Monte Karlu nego prošle sezone, zaradivši 310 poena i povećavajući svoju prednost u odnosu na ostale igrače.

Nakon turnira u Monte Karlu, Novaku sledi učešće na turnirima u Madridu i Rimu. Međutim, za sada je neizvesno gde će nastupiti. Ova neizvesnost otvara mogućnost da Janik Siner, koji je takođe poražen u polufinalu u Monte Karlu, ostvari dobre rezultate na predstojećim turnirima i ugrozi Novakovu poziciju broj jedan na ATP listi. Sa 1.285 poena manje od Đokovića, Siner bi mogao da se približi prvom mestu ukoliko nastavi sa dobrim rezultatima.

Ono što je sigurno jeste da će Novak Đoković od ponedeljka imati ukupno 10.285 bodova, čime je zadržao vodeću poziciju na ATP listi. Međutim, potencijalni izazivači, poput Karlosa Alkaraza, Kaspera Ruda ili Janika Sinera, mogu da promene dinamiku na vrhu ukoliko nastave da ostvaruju dobre rezultate. Ali, Novak će još neko vreme biti na liderskoj poziciji, bez obzira na učinak konkurencije. Naime, kalkulacija govori da će Đoković sigurno prvi do 20. maja, dan nakon završetka Mastersa u Rimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading