SJAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Pretnja manje u Monte Karlu: ISPAO BRANILAC TITULE!

Autor: M. M.

Sport

10.04.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rubljov poražen od Popirina.

SJAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Pretnja manje u Monte Karlu: ISPAO BRANILAC TITULE!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Andrej Rubljov eliminisan je sa turnira u Monte Karlu, pošto je Aleksandar Popirin bio bolji u dva seta - 2:0 (6:4, 6:4). Dobre vesti za Novaka Đokovića, pošto se ovaj par nalazi na njegovoj strani kostura.

Pred velikim brojem navijača na centralnom terenu u Kneževini Monako, Australijanac je pružio odličnu partiju. Igrao je kao u transu tokom čitavog meča koji je trajao sat i 40 minuta. Pokazivao je ogromnu dozu želje i agresivnosti, što mu se na kraju isplatilo protiv poršlogodišnjeg šampiona. S druge strane, Rubljov je nastavio seriju loših rezultat i potvrdio da je u nešto slabijoj formi, pa je doživeo treći uzastopni poraz, četvrti u poslednjih pet mečeva.

Australijanac je upisao 25 vinera na putu do prve pobede protiv Rubljova. Ujedno, ovo je tek drugi put da je Popirin pobedio igrača iz Top 10 na šljaci. Dugo su trajali gemovi na početku meča, a profitirao je Popirin koji je već u trećem napravio brejk. Stečena razlika bila mu je dovoljna da dođe do prvog seta. Usledio je odgovor šestog tenisera sveta, koji je u drugom periodu poveo sa 3:1. Međutim, raspoložen je bio Australijanac, koji je uz preokret došao do maksimalne pobede.

Rubljov je prošle sezone osvojio svoju prvu masters titulu u Monte Karlu, ali ove nije uspeo da pronađe svoj najbolji nivo - imao je 15 direktnih poena i 13 neiznuđenih grešaka. Popirin je postao prvi Australijanac koji je pobedio igrača iz prvih deset u Monte Karlu posle 1979. godine i u osmini finala je zakazo duel sa Aleksom De Minorom, koji je sa 2-1 (2:6, 6:2, 6:3) savladao Talona Grikspora. Upravo će pobednik tog okršaja u četvrtfinalu igrati protiv Novaka Đokovića ili Lorenca Musetija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading