50. Srbija reli u Užicu

Autor:

Sport

23.09.2017

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarni 50. Srbija reli otvoren je na Trgu partizana u Uziču, uz prisustvo publike i zvanica iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

RepublikaFoto: instagram.com/dragan_gaga_nikolic
Legendarna scena iz filma "Nacionalna klasa": Dragan Nikolić

Predsednik AMSS Mirko Butulija otvorivši trku je istakao da je 50 godina održavanja relija "impozantan" rezultat i da postoji malo događaj sa tako dugom tradicijom.

Tom prilikom, Miloradu Cvijoviću, je uručena zahvalnica za 40 godina rada na uspešnom održavanju Srbija relija, navodi se u saopštenju.

Obraćanje Žana Toda

Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod obratio se prisutnima video porukom, naglasivši da je manifestacija Srbija reli postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija.

- Ova manifestacija je postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija, koji predstavlja važan deo FIA Evropskog i Balkanskog reli trofeja. Porast reli takmičenja u regionu je rezultat profesionalizma i posvećenosti Auto-moto saveza Srbije, te bih hteo da se zahvalim predsedniku Mirku Butuliji kao i celokupnom osoblju i volonterima koji su svojim radom doprineli dugogodišnjem uspešnom održavanju Srbija relija - poručio je Tod.

Bezbednost prioritet

Predsednik FIA je naglasio i da bezbednost mora biti prioritet, apelujući na učesnike da se pridržavaju intrukcija organozatora i sudija, kako ne bi sebe i druge doveli u potencijalno opasne situacije.

Srbija reli se boduje za Nacionalni šampionat, šamponat Centralno evropske zone, Balkanski i Evropski reli trofej a ove godine učestvuje rekordan broj takmičara iz Srbije, kao i veliki broj takmičara iz Bugarske, Turske, Gruzije, Slovenije i Švedske, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading