ZNAMO DA DOLAZI DO SMENE GENERACIJA: Marina Maljković - ne treba nam posebna motivacija!

Autor:

Sport

22.07.2021

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampionke Evrope imaju težak zadatak na Olimpijskim igrama, a selektorka ženske košarkaške rprezentacije Marina Maljković kaže da bi bilo dosadno da je grupa bila "lakša".

RepublikaFoto: fiba.com
Marina Maljković

Srpkinje se nalaze u grupi sa Južnom Korejom, Kanadom i Španijom.

- Grupa je, naravno, teška, ali bilo bi dosadno da je drugačije. Činjenica je da ćemo se sada susresti sa košarkom koja je drugačija u odnosu na onu sa EP. Utakmica protiv Kanade će biti najsličnija onoj sa Nigerijom u olimpijskim kvalifikacijama. Španija dolazi na turnir pojačana sa dve najvažnije igračice i ogromnom željom za osvetom, dok ćemo se protiv Koreje prvi put susresti sa azijskom košarkom koju izuzetno poštujem- rekla je Maljkovićeva.

RepublikaFoto: fiba.com

Prvi meč je sa Kanadom 26. jula od 10.20h. Na prošlim Igrama, Kanađanke su slavile 71:67.

- Znamo šta je bilo u Riju, moje igračice bi trebalo samo da se sete te utakmice. Izuzetno čvrsta i skočna ekipa, fizički jaka u svakom segmentu. Želimo da pokažemo zrelost u odnosu na 2016. Idemo uvek korak po korak, nikada ne pravimo kalkulacije, naši ciljevi i želje su dobro poznati. Znamo da dolazi do smene generacije posle ovog takmičenja, tako da pominjati motivaciju igračica nije potrebno- dodala je ona.

Košarkašice su u Riju osvojile bronzu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading