CRNO-BELI REKLI NE: Partizan ODBIO milionski sponzorski ugovor sa Pepsijem!

Autor:

Sport

21.07.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo zna veoma mali broj ljudi!

RepublikaFoto: Starsport
Grobari

Partizan je 1992. godine osvojio Evroligu pobedom nad Huventudom, a samo godinu dana pre toga crno-beli su odbili unosan sponzorski ugovor od poznate kompanije "Pepsi kola".

Partizanu je nuđen veliki novac za samo godinu dana saradnje.

O tome najbolje svedoči i deo teksta iz arhive „Sportskog žurnala“, 26. marta 1991. godine, u kojem je između ostalog pisalo, da su crno-beli pozvani od strane Amerikanaca u Svetsku ligu.

- Od širom sveta poznate industrije osvežavajućih bezalkoholnih pića, stigla je na adresu Partizana primamljiva ponuda. „Pepsi-Kola“ je ponudila crno-belima čak milion i po dolara za samo jednu godinu, ukoliko naš poznati tim uđe u sezonu sa imenom "Partizan Pepsi" - pisalo je u "Žurnalu".

Partizan je pred istorijski uspeh odbio ponudu Amerikanaca, a pitanje je sa obzirom na kasnije sankcije Ujedinjenih nacija, da li bi se ta saradnja i u kom obimu ostvarila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lucky

22.07.2021 09:52

Prvo napises u naovu ,,vise milionski ,,a u tekstu ,,milionipo,, Ako je vise milionski to znaci da je bar dva miliona i na vise ali,u milionima. Drugo ,,istorijski ugovor,,od milionipo,toliko uzimaju pojedinci slabije kotirani i od slabijih firmi. Da su to tada prihvatili i danas bi nas bilo sramota. Znaci da ti kao novinar nemas blage veze o poslu kojim se bavis. Radi bre nesto sto znas.Cuvaj stoku ,cisti ulice ili,klozete....