DA SE SMRZNEŠ! Amerikanci objavili SPISAK KOŠARKAŠA za Olimpijske igre! PAKLENO TEŽAK zadatak za "orlove"!

Autor: M. M.

Sport

16.04.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će protiv drim tima otvoriti takmičenje po grupama.

DA SE SMRZNEŠ! Amerikanci objavili SPISAK KOŠARKAŠA za Olimpijske igre! PAKLENO TEŽAK zadatak za "orlove"!

Foto: Tanjug/AP

Američki košarkaški tim, poznat kao "drim tim", određen je za predstojeće Olimpijske igre. Ova brutalna ekipa, jedna od najjačih u istoriji košarke, predstavljaće pravu pretnju za sve protivnike, uključujući i reprezentaciju Srbije.

"Drim tim" SAD je poznat po svojoj dominaciji na međunarodnoj košarkaškoj sceni. Sa igračima poput Kevina Durenta, Lebrona Džejmsa i Stepa Karija ima izuzetnu kombinaciju talenta, iskustva i atletskih sposobnosti. Njihova igra je prepoznatljiva po brzini, efikasnosti i izuzetnom individualnom umeću.

Na spisku se trenutno nalaze sledeći igrači: Stef Kari, Tajris Halibarton, Džru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Bam Adebajo i Džoel Embid, a ostalo je samo jedno upražnjeno mesto.


"Drim tim" SAD prvi put je formiran za Olimpijske igre 1992. godine u Barseloni. Tada su se prvi put profesionalni igrači pridružili nacionalnom timu, što je dovelo do dominacije kakvu svet košarke do tada nije video. Od tada, Ameri su postali sinonim za izuzetnu košarku i osvajanje zlatnih medalja.

Uticaj "Drim tima" na globalnu košarku je ogroman. Njihova pojava i stil igre inspirisali su generacije košarkaša širom sveta da teže ka višem nivou igre i takmičenja. Takođe, njihova popularnost doprinela je globalizaciji NBA lige i popularizaciji košarke kao sporta širom sveta.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Srbije, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacija u Portoriku. Amerima će prvi na crtu izaći naši "orlovi". Grupna faza košarkaškog turnira će biti odigrana u Lilu, a završnica u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading