ZNA SE DATUM SPEKTAKLA! Evo kada Srbija igra protiv Amerike na Olimpijskim igrama!

Autor: M. M.

Sport

19.03.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Određeni termini i za ostale dve utakmice u grupi.

ZNA SE DATUM SPEKTAKLA! Evo kada Srbija igra protiv Amerike na Olimpijskim igrama!

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije saznali su rivale na olimpijskom turniru u Parizu, a sada su objavljeni i termini utakmica grupne faze u Lilu.

„Orlovi“ su u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i sa pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Litvanija/Meksiko/Italija/Portoriko/Bahrein), koji još nije poznat. 

Spektakl protiv Sjedinjenih Američkih Država Amerike zakazan je za 28. jul, ali satnice još uvek nisu poznate. 

Protiv pobednika kvalifikacionog turnira će naša ekipa igrati tri dana kasnije, a potom će aktuelni vicešampion sveta sa Mundobasketa u Manili odmeriti snage sa Južnim Sudanom 3. avgusta.

Košarkaški turnir na Igrama biće održan od 27. jula do 10. avgusta 2024. godine. Preliminarni mečevi igraju se u Lilu, a završnica u Parizu, a ovo je sastav preostale dve grupe:

GRUPA A: Pobednik kvalifikacija u Španiji (Angola, Bahami, Liban, Finska, Poljska, Španija), Australija, Kanada, pobednik kvalifikacija u Grčkoj (Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Grčka, Dominikanska Republika)

GRUPA B: Nemačka, Francuska, pobednik kvalifikacija u Letoniji (Gruzija, Filipini, Letonija, Brazil, Crna Gora, Kamerun), Japan

Sistem takmičenja je takav da će u četvrtfinale proći po dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Poslednji put košarkaši Srbije su na Olimpijskim igrama nastupali u Riju 2016. godine, kada su osvojili srebrnu medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading