NOVI SUKOB NA POMOLU! FIBA bez sudija Evrolige na Olimpijskim igrama u Parizu!

Autor:

Sport

08.03.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivana odluka koja je sve iznenadila.

NOVI SUKOB NA POMOLU! FIBA bez sudija Evrolige na Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: Starsport

FIBA je nedavno objavila spisak sudija koji će deliti pravdu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, a iznenađenje je što nijedan evroligaški sudija nije na toj listi!

Ovo je posebno zanimljivo u kontekstu nedavnog poboljšanja odnosa između FIBA i Evrolige, ali izgleda da to nije imalo uticaja na izbor arbitara za najveći sportski planetarni događaj.

Odabrani sudije dolaze iz 29 različitih zemalja, ali nažalost, još od ranije se zna nijedan srpski sudija nije uvršten među odabrane. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama.

Foto: Starsport

Damir Javor

Interesantna činjenica je da čak 19 od 40 odabranih sudija već ima iskustvo sa suđenjem na prethodnim Olimpijskim igrama. Ovo ukazuje na njihovo iskustvo i kvalitet u obavljanju ovog zahtevnog zadatka.

Pre nego što krenu put Pariza, sudije će proći obuku koja traje 14 dana. Ova obuka će obuhvatiti analitički deo, fizičku i mentalnu pripremu, kako bi arbitri bili spremni za sve izazove koje ih očekuju na Olimpijadi. Ovo naglašava važnost pripreme sudija za tako veliko i prestižno takmičenje.

Prva faza takmičenja, odnosno mečevi po grupama, održaće se u Lilu na stadionu Pjer Murua, dok će se borbe za medalje odigrati u hali Bersi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading