SRPKINJE NESLAVNO KRENULE U KVALIFIKACIJE ZA OI! Nemice ZAKOMPLIKOVALE put do Pariza!

Autor:

Sport

08.02.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije poražene su večeras od selekcije Nemačke rezultatom 66:73 u utakmici prvog kola grupne faze kvalifikacija za Olimpijske igre.

SRPKINJE NESLAVNO KRENULE U KVALIFIKACIJE ZA OI! Nemice ZAKOMPLIKOVALE put do Pariza!

Foto: Starsport

Nemačka je u prvom poluvremenu igrala bolje u napadu, zbog čega je u jednom trenutku imala plus 15 na semaforu. U trećoj deonici Srbija je agresivnije zaigrala odbranu, iz čega je proistekao brži napad u tranziciji.

Delovalo je da su se srpske košarkašice vratile u meč ali u poslednjoj deonici nisu imale snage za potpuni preokret i pored vođstva od dva poena četiri minuta pre kraja.

Foto: Starsport

reprezentativke Srbije

Najefikasnija u pobedničkom timu bila Leoni Fibih sa 20 poena, 8 skokova i 2 asistencije. Pratile su je Satu Sabali sa 18 poena, 9 skokova i 5 asistencija, njena starija sestra Njara Sabali (14p, 17sk, 4as) i Mari Guliš sa 10 poena, 6 skokova i 2 asistencije, dok je u našem timu prednjačila Angela Dugalić sa 13 poena i 4 skoka, a Jovana Nogić je imala 12 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Iako neprijatan, ovaj poraz ništa ne znači za tim Marine Maljković, jer iz kvalifikacione grupe na Olimpijske igre u Parizu idu tri od četiri selekcije.

U nedelju će Srbija odigrati meč drugog kola protiv Brazila (u ponoć po srednjeevropskom vremenu), dok će u drugoj utakmici dana snage odmeriti Nemačka i Australija. Rival u poslednjem kolu je Australija, u nedelju od 21.00 po ovdašnjem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading