MALJKOVIĆEVA PRED KVALIFIKACIJE ZA PARIZ: Očekujem da će SNAGA NAŠE GRUPE i ovog puta NADJAČATI SVE!

Autor: M. M.

Sport

04.02.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektorka košarkašica o izazovima.

MALJKOVIĆEVA PRED KVALIFIKACIJE ZA PARIZ: Očekujem da će SNAGA NAŠE GRUPE i ovog puta NADJAČATI SVE!

Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje u Brazilu će je očekuju tri meča kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu sredinom godine.

Selektorka Marina Maljković na put je povela 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo, dok će se naknadno priključiti još i Jovana Nogić, Ivana Raca, Dragana Stanković i Anđela Dugalić.

- Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još uvek se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove - rekla je Maljkovićeva.

Srbiji je potrebno da se nađe na nekom od prva tri mesta.

- Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak - zaključila je Marina Maljković.

RASPORED NA TURNIRU:

8. februar: Srbija - Nemačka 21.00

11. februar: Srbija - Brazil 00.00

11. februar: Srbija - Australija 21.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading