Džikić veruje u svoj tim: ZVEZDA IMA DOBRE IGRAČE, ALI DOMAĆI TEREN NE ODLUČUJE!

Autor:

Sport

07.04.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener podgoričke Budućnosti Aleksandar Džikić izjavio je da veruje u njegov tim pred start finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde i da prednost domaćeg terena koju imaju crveno-beli uopšte ne mora da bude presudna.

RepublikaFoto: ABA-liba.com
Džikić: Pritisak ne postoji, sve preko ovoga je nagrada

Džikić je rekao da je sam plasman u finale ABA lige velika nagrada za njegove izabranike.

– Momci znaju i to nije nikakva filozofija, Zvezda je evroligaš i višestruki prvak ABA lige. Svake sezone ima obavezu da napravi tim da napravi konkurentan tim za pobede u Evroligi. Izborili su prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu. U seriji na tri dobijene utakmice jeste važna prednost domaćeg terena, ali smo i njih i neke druge favorite pobeđivali u gostima. Ne vidim to kao nešto što je odlučujuće. S druge strane, zbog uslova takmičenja finale je ,,spakovano“ u sedam dana, što je s jedne strane zanimljivo, s druge specifično jer se putnik u Evroligu odlučuje u sedam dana. Generalno, u planiranju treninga poslednjih mesec dana prilagodili smo način rada tom ritmu i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu - rekao je Džikić.

Potom se trener "đetića" izuzetno pohvalno izrazio o igračkim kvalitetima Zvezde.

– Zvezda je kvalitetna, popunjena kvalitetom na svim pozicijama i nije slučajno bila prva. Nadam se da ćemo izaći, prvo u Beogradu a posle u Podgorici, na mečeve tako da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Ono što želimo da imamo pod kontrolom, pokušaćemo uraditi. Možemo da budemo mirni, uradili smo sve što smo trebali da uradimo i ovo je kao nagrada. Daleko od toga da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu. Ali pritisak ne postoji. Ako bude sve u redu sa sastavom, videćemo kako će to da prođe.

Što se tiče njegovih igrača, Džikić pred početak finalne serije nema većih kadrovskih problema.

– Zadovoljan sam činjenicom da se Filip Barović vratio na parket, ali to nije forma Barovića koji je nosilac igre. On se ,,pojede“ što ne može više da da, ja mu kažem da je to dovoljno i da nije realno… Bitan je za nas na treningu i na terenu. Ozbiljan je čovek, motivisan i širi pozitivnu energiju na ostale igrače. S te strane je važan. Želimo da budemo zdravi i da probamo da odigramo ono što najbolje možemo trenutno. Bolja je situacija i sa Seadom Šehovićem i Aleksom Ilićem što se povreda tiče, treniraju normalno… Da li će igrati ili ne, zavisi od mnogo toga, 13 igrača je na raspolaganju.

Bivši trener Partizana posebno upozorava da svi košarkaši iz tabora Crvene zvezde imaju kvalitet da reše ovu seriju.

– Izuzetno je bitno da ne potcenimo bilo kog igrača iz Zvezdine rotacije. Potpuno smo svesni šta mogu da urade. Imaju veliki kvalitet svakog igrača - zaključio je Džikić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading