Ljudina kakva se retko viđa: Mirotić poslao moćnu poruku i stao u odbranu SPC u Crnoj Gori!

Autor:

Sport

25.12.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski košarkaš poreklom iz Crne Gore Nikola Mirotić stao je u odbranu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koja ovih dana prolazi kroz teške trenutke.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Mirotić

On je na svom Instagram profilu podelio fotografiju  vladika i sveštenstva posle litije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, uz jasnu poruku na transparentu: U imenu Božijem je sud i pravda.

Time se citirao Sveti Petar Cetinjski, a podsećanja radi, Mirotić je tokom letnje pauze sa suprugom došao u Crnu Goru i posetio rodnu Podgoricu, zatim i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja.

Tom prilikom ga je dočekao starešina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Dragan Mitrović.Mirotić je potpisao i peticiju protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je tim povodom ponovo pozvao poslanike da ne podrže vladin predlog zakona o veroispovesti i poručio da se "prevario onaj ko je mislio da je jači od Boga".

Ujedno, Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio je podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu četiri eparhije u Crnoj Gori da nastave odbranu svojih verskih prava u toj državi, a poslanike su pozvali da ne glasaju za predloženi zakon o slobodi veroispovest

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading