Žalgiris objavio budžet, a zna se i koliko troše ruski EL klubovi

Autor:

Sport

25.09.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i svake godine i ovaj put je Žalgiris objavio koliko će novca potrošiti u narednoj sezoni.

RepublikaFoto: Starsport
Žalgiris prešao preko 10 miliona

Najslavniji litvanski klub je objavio da će ove godine potrošiti 11.9 miliona evra, od čega će 8,5 miliona biti potrošeno na plate trenera i igrača. 

Kako je naveo sportski direktor Paulis Motejunas, Žalgirisov budžet je povećan pre svega zbog velikog odaziva navijača tokom prošle sezone i plasmana te ekipe u plej-of Evrolige.

Ono što je pozitivno iznenadilo je prihod koji je ekipa iz "Zelene šume" ostvarila putem prodaje karata. Pred početak sezone ciljano je 2,9 miliona evra, a ostvareno je +4,6 miliona.

Što se tiče ruskih klubova standardno će najviše novca, ne samo u Rusiji nego i u Evropi, potrošiti moskovski CSKA. Oni imaju budžet od preko 40 miliona evra, dok iznenađuje cifra od 33 miliona koju je potrošio Himki.

Debitant u Evroligi Zenit će ove godine potrošiti najmanje od ruskih klubova, ali je i dalje cifra ogromna – 26.6 miliona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading