Ovome se nismo nadali: Evo šta čeka Srbiju na putu do Tokija!

Autor:

Sport

11.09.2019

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan šok dogodio se na Mundobasketu, gde su Amerikanci ispali od Francuza u četvrtfinalu, a dan ranije je Srbija ispala od Argentine. Poraz Amerikanaca je ugasio nadu "orlovima" da mogu do olimpijske vize na osnovu plasmana na Mundobasketu, pošto je mesta za Tokio ima samo za dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope. Evo kako Srbija može do Tokija.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Pošto su Španija i Francuska obezbedili polufiale, naš tim je automatski ispao iz svake kombinacije.

Ali, nada da ćemo se kvalifikovati za Tokio 2020. godine i dalje postoji, ali čeka nas teži put.

Naime, naš tim će morati da igra kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će biti održane kroz četiri kvalifikaciona turnira, koji će biti odigrani u junu.

Svaki turnir će imati po šest ekipa i samo će pobednici obezbediti vizu za Tokio. Učesnici turnira biće 16 najbolje rangiranih ekipa sa Mundobasketa koje nisu obezbedile Olimpijske igre, a uz to će se dodati po dve najbolje rangirane ekipe iz Evrope, dve sa američkog kontinenta, dva iz Afrike, dva iz Azije i dva iz Okeanije.

RepublikaFoto: Starsport

Iz Evrope će to biti Slovenija i Hrvatska, a neki od učesnika kvalifikacija biće i Grčka, Rusija, Brazil, Litvanija, Italija... 

Raspored grupa po turnirima, kao i domaćini biće naknadno saopšteni, ali nema sumnje da nas čeka veoma teška borba u borbi za Olimpijske igre.

Podsetimo, "orlovi" su i za prethodne Igre u Riju vizu obezbedili na kvalifikacionom turniru, koji je bio znatno lakši i igrao se u našoj zemlji.

Podsetimo, Srbija igra protiv Amerike u četvrtak od 13 časova u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading