Bez iznenađenja: Zvezda ubedljivo savladala FMP!

Autor:

Sport

04.05.2019

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 82:65 u okviru trećeg kola Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Čović ponovo igrao protiv bivšeg kluba

Ovo je bila treća pobeda izabranika Milana Tomića u isto toliko mečeva, sa druge strane ekipa iz Železnika doživela je prvi poraz.

Zvezda je od samog starta mečea diktirala tempo. Pogađali su crveno-beli šuteve spolja, dok su igračima FMP zatvortili sve puteve ka lakom košu.

Gosti su se još i dobro držai u prvoj četvrtini, koju su izgubili rezultatom 22:15. Ipak, Zvezda je u drugoj deonici prešla u veću brzinu i bukvalno zgromila nemoćne Pantere.

RepublikaFoto: Starsport
Na visini zadatka... Dušan Ristić

Do kraja prvog poluvremena bilo je 23 razlike u korist crveno belih, a zanimljivo je da su gosti iz Železnika postigli manje poena u prvom poluvremenu nego Zvezda u drugoj četvrtini.

Treća četvrtina donela je veoma dobru igru FMP-a. Uspeo je tim Vlade Jovanovića u jednom trenutku da dođe i do jednocifrenog zaostatka, a na kraju perioda Zvezda je imala 10 poena prednosti.

FMP je i na startu poslednjih deset minuta nastavio sa dobrom igrom. Ubrzo su "Panteri" stigli na minus 6. Ipak, u tom trenutku Dušan Ristić ima svoju rolu i postiže 4 laka poena čime odbija nalet gostiju.

RepublikaFoto: Starsport
Kej Si Rivers i Milan Tomić

Nisu "Panteri" imali dovoljno snage da u potpunosti potuku Zvezdu, koja je pametnom igrom uspela da vrati prednost, što se kaže na svoju vodenicu, i do kraja susreta uspeli da podignu razliku na 15 poena i mirno završe susret.

Najefikasniji su bili Dušan Ristić i Boriša Simanić, sa 16 odnosno 15 postignutih poena. Dvocifren je bio još i Ognjen Dobrić. Što se tiče FMP–a, fantastičnu rolu prikazao je Pit Dilejni, pošto je ubacio 18 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, dok je Marko Jeremić postigao 15, a 12 poena bilo je delo Aleksandra Bursaća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading