LINTA OGORČEN: Novače, zar navijaš za one koji svoje pobede slave uz antisrpske pesme?

Autor:

Sport

10.07.2018

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je razočaranje javnim izjavama našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića da, od kako nema srpske selekcije, on navija za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković bodri Hrvatsku na Mundijalu!

U saopštenju Saveza Srba iz regiona navodi se da je uvredljivo da je naš teniser uoči utakmice između Argentine i Hrvatske na svom Instagramu objavio poruku "Napred vatreni".

- Đoković i još neki Srbi ne znaju ili neće da znaju da igrači Hrvatske zajedno sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović svoje pobede proslavljaju uz pevanje antisrpskih pesama koje izvodi poznati proustaški pevač Marko Perković Tompson ("Bojna Čavoglave", "Zovi samo zovi", "Lijepa li si" i slične). Hrvatski igrači redovno pevaju i antisrpsku pesmu "Sude mi" koja je namenjena ratnom zločincu Anti Gotovini. Navedene pesme imaju za cilj da šire i jačaju mržnju i isključivost prema Srbima, odnosno veličaju stvaranje etnički čiste hrvatske države nastale na proterivanju pola miliona Srba, ratnim zločinima protv Srba, otimanju i uništavanju srpske imovine i negiranju i umanjivanju srpskih žrtva - dodaje se u saopštenju.


Linta ističe da je posebno zlokobna pjesma "Bojna Čavoglave" koje pevaju hrvatski fudbaleri.

- Navedena pesma počinje sa ustaški pozdravom "Za dom spremni" pod kojim je u zloglasnoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na najsvirepije način ubijeno na stotine hiljada Srba, Roma  i Jevreja.  Upravo su hrvatski igrači pobedu protiv Argentine proslavili stihovima Tompsonove pesme "Bojna Čavoglave". Deo teksta pesme glasi:  "Korak naprijed, puška gotovs i uz pjesmu svi, za dom braćo, za slobodu borimo se mi... Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji". Autor navedene i sličnih srbomrzačkih pesma je Marko Perković Tompson koji peva na svojim koncertima o ustaškim koljačima i veliča ustaški pokret. To je čovek koji je pevao sramnu ustašku pesmu "Jasenovac  i Stara Gradiška" u kojoj se slavi klanje Srba u NDH - ističe se saopštenju Saveza Srba iz regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jerko

10.07.2018 15:50

Pa ti i Štrbac navijajte za Englesku, iako sam siguran da obojica imate hrvatske papire i finu gomilicu kuna u kući.