I Tilerson napušta Trampa?!

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2017

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Reks Tilerson ukazao je danas da bi trebalo razdvojiti vrednosti predsednika Donalda Trampa od američkih vrednosti kada je reč o rasi, ističući da Tramp govori u svoje ime.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ogradio se od Trampovih stavova: Reks Tilerson

AP ocenjuje da deluje da je Tilerson na taj način odbacio odgovor predsednika SAD na nasilje na maršu belih rasista u Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžiniji, koji je okrivio obe strane za nasilje. 

Tilerson je za Foks njuz Sandej naglasio da je neosporna posvećenost nacije borbi protiv rasne nepravde. 

- Mi izražavamo američke vrednosti iz Stejt departmenta. Mi predstavljamo američki narod, mi predstavljamo američke vrednosti, našu posvećenost slobodi, našu posvećenost jednakom tretmanu ljudi širom sveta i ta poruka se nikad nije promenila - poručio je Tilerson. 

Upitan da prokomentariše Trampove vrednosti, Tilerson je rekao da "predsednik govori za sebe". 


U američkom gradu Šarlotsvilu nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Izbili su sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povređeno kada je osumnjičeni belac automobilom udario u grupu kontramitingaša.

Tramp je okrivio obe strane za nasilne proteste u Šarlotsvilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading