NIJE SE SLUČAJNO DESIO MASAKR NA NASTUPU OVE GRUPE! Sve je ukazivalo na JEDNO, a niko nije obratio pažnju!

Autor:

Svet

24.03.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov frontmen Edmund Škljarski, sin uglednog naučnika i poznate pijanistkinje, aktivno podržava "posebnu vojnu operaciju" u Ukrajini, što je izazvalo kontroverze.

NIJE SE SLUČAJNO DESIO MASAKR NA NASTUPU OVE GRUPE! Sve je ukazivalo na JEDNO, a niko nije obratio pažnju!

Foto: Investigative Committee of Russia via AP

Danas je u Rusiji dan žalosti zbog terorističkog napada koji je odneo 137 života, među kojima su i troje dece. Napad se dogodio u prestižnoj koncertnoj dvorani Crocus City Hall, gde je trebalo da nastupi poznati sastav Piknik.

Iz Kremlja se pokušava povezati teroristički napad islamista s Ukrajinom, a uhvaćen je čitav niz osoba, uključujući četvoricu koji su izvršili ovaj strašan čin.

Piknik - ikona ruske rock-scene

Piknik su veterani ruske rock-scene, osnovani 1978. godine u Sankt Petersburgu. U svojoj dugoj karijeri, sastav je doživeo razne zabrane nastupa, ali su uspeli da zadrže svoju muzičku autentičnost. Njihov frontmen Edmund Škljarski, sin uglednog naučnika i poznate pijanistkinje, aktivno podržava "posebnu vojnu operaciju" u Ukrajini, što je izazvalo kontroverze, prenosi Deutsche Welle.

Foto: Youtube printskrin/Пикник

Nastup grupe Piknik

Crocus City Hall - mesto velikih nastupa

Napad se dogodio u Crocus City Hall, najmodernijoj koncertnoj dvorani u Rusiji, koja je postala omiljeno mesto za nastupe velikih svetskih zvezda. Dvorana ima kapacitet od 5000 do 10.000 posetilaca, a nudi spektakularne predstave i osvetljenje. Njen vlasnik je tajkun Araz Agalarov, a sin Emin je takođe bio zainteresovan za muzičku karijeru.

Crocus City Hall, smeštena dvadesetak kilometara od Kremlja, postala je važno mesto kulturnih dešavanja u Rusiji.

Do 300 eura za kartu

Ovog petka bilo prodato skoro svih 6200 karata, baš kao i karte za nastup koji je trebao biti sledećeg dana. Cena karata je bila između 100 i 300 eura, a najavljivao se nastup sastava zajedno s jednim simfonijskim orkestrom i uz "spektakularnu predstavu i osvetljenje".

Ukratko, to je koncertna dvorana koja je otvorila vrata 2009. i koja je brzo postala jedna od najvažnijih mesta nastupa u čitavoj Rusiji. Ona je u predgrađu Moskve - dvadesetak kilometara od Kremlja, ali odlično prometno povezana, a u delu je grada koji je ionako nastanjen imućnijim Rusima.

I Donald Trump bio na pozornici

Dobra prometna povezanost je mogla biti i razlog teroristima odabrati baš tu koncertnu dvoranu. Povrh toga, mere osiguranja nisu tako stroge kao u središtu Moskve, piše DW.

Pogled na program ove dvorane daje isto tako dobar dojam o trenutnom raspoloženju u društvu Rusije koje stoji negde između potiskivanja stvarnosti i rezignacije. Nastupi podobnih muzičara su pomešani sa zabavnim priredbama koje privlače publiku, kao što je nastup bubnjara Japana ili Stand-Up predstava. No tih nastupa neće biti ne samo u zgarištu Crocus City Halla, nego niti drugde u Rusiji: sve velike priredbe su otkazane, a ovih dana su zatvorena i kazališta, bioskopi i čak muzeji.

Reakcija na teroristički napad

Teroristički napad u Crocus City Hallu izazvao je šok i tugu u Rusiji, ali je istovremeno i pokrenuo raspravu o sigurnosti i bezbednosti na javnim događajima. Ovaj tragični događaj ostavlja dubok trag na rusko društvo i postavlja pitanja o budućnosti održavanja velikih kulturnih manifestacija u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading