DEČAK (15) POSTAO HEROJ TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Više od 150 duša spasao sigurne smrti, sproveo ih hodnicima Krokus hola! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer je preuzeo sve u svoje ruke i počeo da vodi evakuaciju.

DEČAK (15) POSTAO HEROJ TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Više od 150 duša spasao sigurne smrti, sproveo ih hodnicima Krokus hola! (FOTO,VIDEO)

Foto: tanjug, mash/printscreen

Osmak koji je radio kao honorarac u garderobi koncertne dvorane Krokus, izveo je više od 150 ljudi iz zgrade tokom terorističkog napada.

Petnaestogodišnji dečko islamske vere sprovodio je ljude hodnicima Krokus hola tokom napada, a potom i požara koji je zahvatio dvoranu.

Primećujući da se gužva kreće prema slepom koloseku, prema toaletu, tinejdžer je preuzeo sve u svoje ruke i počeo da vodi evakuaciju.

Uspeo je da izvede ljude iz uskog prolaza na teritoriju Expoa, a zatim kroz kancelarijsku zgradu do ulice, gde su bili na sigurnom mestu. 

Snimak je osvanuo na telegram kanalu i u kratkom vremenskom periodu postao viralan.

Podsetimo, u petak uveče, koncertna dvorana u Moskvi postala je poprište strašnog masakra u kojem je, prema poslednjim informacijama, izgubilo živote 143 ljudi.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije objavilo je snimak radova na čišćenju ruševina Krokus siti hola.

Uklanjanje ruševina na Krokusu se obavlja potpuno ručno, teška oprema ne može da raščišćuje ostatke, a kranske ruke nisu dovoljne da podignu metal - rekao je šef jedinice za pretragu i spasavanje moskovske Tsentrospas.

Jedna od preživelih, koja je zadobila teške povrede i završila u bolnici, podelila je svoje užasno iskustvo sa svetom.

Napad i panična reakcija

Videli su nas. Jedan od njih je otrčao pozadi i počeo da puca na ljude. Ja sam legla na pod i pravila sam se mrtva. Krvarila sam ubrzo. Devojka koja je ležala pored mene je bila mrtva - ispričala je žena za "Russia Today", opisujući brutalni napad i smrtonosne posledice koje je ostavio za sobom. Napadači nisu prezali ni od čega, čak su pucali i na tela koja su već ležala na podu, dodatno unoseći haos i strah među prisutne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading