NAKON TERORISTIČKOG NAPADA, SKANDAL TRESE RUSIJU! Lažni snimak osvanuo na ruskoj nacionalnoj televiziji - čovek Zelenskog potvrđuje umešanost Kijeva u MASAKR!

Autor:

Svet

23.03.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi snimak, emitovan na ruskom kanalu NTV, prikazuje navodno Danilova, sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine, kako potvrđuje umešanost Kijeva u napad.

NAKON TERORISTIČKOG NAPADA, SKANDAL TRESE RUSIJU! Lažni snimak osvanuo na ruskoj nacionalnoj televiziji - čovek Zelenskog potvrđuje umešanost Kijeva u MASAKR!

Foto: Printscreen/https://www.thesun.co.uk/news/26879332/russian-tv-deepfake-ukraine-moscow-attack/

Ruska državna televizija je emitovala lažni video snimak ukrajinskog najvišeg bezbednosnog zvaničnika kako se navodno hvali ulogom Kijeva u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Veštačkom inteligencijom generisani video snimak Oleksija Danilova kruži na internetu u očiglednoj kampanji dezinformacija kako bi se izazvala bes i konfuzija u vezi sa tim ko stoji iza napada, prenosi thesun.co.uk.

Najgori napad u poslednjih 20 godina

Rusija je potresena nakon stravičnog terorističkog napada prošle noći - najgoreg koji je pogodio zemlju u poslednjih 20 godina. Najmanje 133 osobe su ubijene, uključujući decu, a više od 120 je povređeno kada su četvorica napadača upala u dvoranu Crocus City Hall i otvorili vatru na publiku pre nego što su zapalili prostoriju. Dok tela i dalje izvlače iz ruševina, ruski zvaničnici iznose besne tvrdnje povezane sa Ukrajinom, uprkos tome što se jedna frakcija ISIS-a proglasila odgovornom.

Lažni video i Putinova reakcija

Novi snimak, emitovan na ruskom kanalu NTV, prikazuje navodno Danilova, sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine, kako potvrđuje umešanost Kijeva u napad. Međutim, intervju je odbačen kao potpuna laž, jer je stvarni ukrajinski intervju održan 16. marta i uopšte nije sadržao Danilova.

Reakcija Sjedinjenih Američkih Država

Zvaničnici SAD tvrde da imaju obaveštajne podatke koji potvrđuju da je zaveru osmislio ISIS-ov ogranak koji deluje u Avganistanu, poznat kao ISIS-K. Islamska država preuzela je odgovornost za masakr i čak objavila sliku na kojoj navodno četvorica osumnjičenika poziraju pored zastave tog kulta smrti pre nego što su upali u koncertnu dvoranu. Međutim, FSB i dalje tvrdi da osumnjičeni za teroristički napad "imaju veze sa Ukrajinom".

Užasna svedočenja su se pojavila u toku dana. Svedoci su opisali kako su četvorica naoružanih muškaraca mirno prošetala ka metalnim detektorima u dvoranu Crocus City Hall, pucajući iz automatskog oružja u kratkim rafalima, dok su preplašeni civili padali vrišteći u kiši metaka. Snimci su pokazali desetine tela, neka u lokvama krvi, nepomično leže na mermernom podu i na glavnom ulazu. Jedna preživela, Natalija, rekla je: "Pucnji su došli iza nas. Bilo je glasno, kao pucanj petarde, vatromet, ali kao automatski rafal. Čula sam to odmah iza sebe, nije bilo daleko."

Nacionalni dan žalosti

Putin je proglasio 24. mart danom nacionalne žalosti za žrtve. Ukrajina je demantovala bilo kakvu umešanost u napad, a savetnik predsednika Volodimira Zelenskog nazvao je tvrdnje "potpuno neodrživim i apsurdnim".

Ovaj užasan događaj ostavlja Rusiju u šoku, a svet u strahu od daljih terorističkih pretnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Goran

27.03.2024 08:19

Da,sve je lazno sto dolazi iz Rusije.Samo zbog cega je.Zelenski smenio ovog nacistu Danilova dan posle.Zbog hvalisanja i priznanja ili sto su poskupele jabuke na pijci u Kijevu?Sta mislite