ON JE PUCAO NA POLICIJU PRILIKOM HAPŠENJA! Teorista (19) nakon operacije PROGOVORIO o jezivom zločinu koji je počinio! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.03.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudeći po izjavi uhapšenog Fariduna Šamsudina, teroristički napad je izveden "za novac".

ON JE PUCAO NA POLICIJU PRILIKOM HAPŠENJA! Teorista (19) nakon operacije PROGOVORIO o jezivom zločinu koji je počinio! (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram Baza

Devetnaestogodišnji terorista je u bolnici, nakon operacij uspeo da otvori ranjeno oko i tom prilikom je govorio o počinjenom zločinu, odnosno terorističkom napadu u Krokus dvorani gde je život izgubilo više od 143 ljudi.

Na telegram kanalu je navedeno da je on bio taj koji je pucao na snage bezbednosti tokom hapšenja na granici Ukrajine i oblasti Briansk.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da su svi privedeni u slučaju smrtonosnog napada u dvorani Krokus siti hol, ne navodeći čiji su državljani.

Iz video snimka dela saslušanja poznato je kako izgledaju tri od četiri napadača, a poznata su i četiri imena - Faridun Šamsudin, Abdulo, Muhamed (prezimena nisu navedena) i Radžab Alizadeh, prenosi RIA Novosti.

Sudeći po izjavi uhapšenog Fariduna Šamsudina, teroristički napad je izveden "za novac".

Svi pritvorenici na objavljenom video snimku izuzetno slabo govore ruski (ili se pretvaraju da slabo govore), a jedan od njih komunicira sa operativcima preko prevodioca na tadžičkom, navodi ruska agencija.

U napadu izvršenom u dvorani Krokus, jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije, ubijeno je 143 ljudi, uz veliki broj ranjenih, saopšteno je ranije danas iz ruskog Istražnog komiteta, prenosi Tanjug.

Akcija naoružane grupe je bila dobro pripremljena i osmišljena kako bi broj žrtava bio što veći, preneli su ruski mediji.

Podsetimo, u procesu raščišćavanja ruševina u Krokusu, spasioci su pronašli mnogo delova tela preminulih osoba.

Prema izveštaju 112, mnoga tela pronađena na mestu nesreće ne mogu brzo biti identifikovana - teško su oštećena od vatre i ruševina srušenih spratova i krovova. U mnogim slučajevima, reč je samo o delu tela. Zbog toga trenutno ne postoji jasno saznanje o konačnom broju žrtava, navedeno je u Telegram kanalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading