ISPLIVALI DETALJI RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA! Turski predsednik najavio radikalne promene: SPREMAN SAM!

Autor:

Svet

23.03.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erdogan je oštro osudio "gnusni teroristički kukavički napad na nevine ljude" i izrazio saučešće predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu.

ISPLIVALI DETALJI RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA! Turski predsednik najavio radikalne promene: SPREMAN SAM!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je spremnost za razvoj bilateralne saradnje sa Rusijom u borbi protiv terorizma, nakon terorističkog napada u blizini Moskve.

Erdogan je naglasio potrebu za mirnim okončanjem kriza u regionu i izrazio spremnost Turske da unapredi saradnju sa Rusijom u borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima.


Oštra osuda terorističkog napada

Erdogan je oštro osudio "gnusni teroristički kukavički napad na nevine ljude" i izrazio saučešće predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo je da su napadači strani državljani, prenosi Blic.

Pucnjava se dogodila sinoć u koncertnoj sali u gradu Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, nakon čega je izbio veliki požar.


Broj poginulih u terorističkom napadu

Ruski istražni komitet saopštio je da je broj poginulih u terorističkom napadu do sada dostigao 133, dok je glavna urednica medijske grupe "Rusija danas", Margarita Simonjan, rekla da je broj poginulih dostigao 143.

Ovaj tragični događaj je izazvao veliku pažnju i osudu širom sveta, a reakcija turskog predsednika Erdogan je pokazala spremnost za saradnju i solidarnost u borbi protiv terorizma. Situacija će sigurno zahtevati dalje međunarodne napore kako bi se osigurala bezbednost i sprečili slični incidenti u budućnosti.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, više od 143 ljudi je poginulo, a 107 povređenih, uključujući 3 deteta. U bolničkim krevetima je 16 osoba, uključujući 1 dete, u vrlo ozbiljnom stanju.

Napad na koncertnu dvoranu

Naime, grupa od pet terorista upala je u sinoć oko 20 sati po moskovskom vremenu u koncertnu dvoranu na severozapadu Moskve. Naoružani "kalašnjikovima" i skraćenim lovačkim karabinima, napadači su otvorili vatru na prisutne, a zatim podmetnuli požar u sali pre nego što su pobegli istim belim "renom" kojim su došli.

Da podsetimo, crni bilans iz Moskve još uvek raste u jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading