(UZNEMIRUJUĆE!) NEZAPAMĆEN ZLOČIN IZRAELSKE POLICIJE: Ubili 12-godišnjeg palestinskog dečaka i dobili pohvale iz Vlade (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je ubijen treće noći muslimanskog meseca Ramazana.

(UZNEMIRUJUĆE!) NEZAPAMĆEN ZLOČIN IZRAELSKE POLICIJE: Ubili 12-godišnjeg palestinskog dečaka i dobili pohvale iz Vlade (VIDEO)

Foto: X/Angry Warhawk/Printscreen

Službenik granične policije u izbegličkom kampu Šuafat u okupiranom istočnom Jerusalimu pucao je i ubio 12-godišnjeg palestinskog dečaka koji je palio vatromet.

CNN je došao do video snimka na kojem se vidi Rami Al Haluli, kako stoji među drugom decom, kako drži upaljenu raketu za vatromet iznad glave, praćenu pucnjavom.

Dečak je pao na zemlju baš kada mu je raketa izletela iz ruke.

Portparol izraelske policije rekao je da su policijske snage reagovale na nasilni incident u kampu i da je granični službenik pucao na osumnjičenog koji je pretio snagama ispalivši vatromet u njihovom pravcu.

Dečak je ubijen treće noći muslimanskog meseca Ramazana, koji je bio fokus izraelsko-palestinskog sukoba prethodnih godina.

Policija je saopštila da su pojedinci sinoć bacali molotovljeve koktele i ispalili vatromet direktno na snage bezbednosti.

Nakon što je Al Halhouli pao na zemlju, nekoliko ljudi se okupilo oko njega, a žena je počela da izgovara njegovo ime. Dečak je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju i ubrzo je proglašen mrtvim.

Izraelski krajnje desničarski ministar za nacionalnu bezbednost, Itamar Ben-Gvir, pohvalio je na Telegramu policajca koji je pucao i ubio dečaka.

- Podržavam borce Granične straže koji rizikuju svoje živote da nas zaštite od pobunjenika u Šufatu. Vojnik je ubio teroristu koji je pokušao da ispali vatromet na trupe. Upravo tako treba da se nosite sa teroristima, odlučno i precizno - rekao je Ben-Gvir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading