DOK TRAJE ''SUPER UTORAK''... Bajden se hitno obratio biračima, pa ih pozvao da glasaju: ''Ako ste u zemlji, sada je vreme!''

Autor:

Svet

05.03.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički izbori u Americi biće održani 5. novembra 2024, a ko će biti kandidati formalno će biti objavljeno tek na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju od 15. do 18. jula i Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu od 19. do 22. avgusta.

DOK TRAJE ''SUPER UTORAK''... Bajden se hitno obratio biračima, pa ih pozvao da glasaju: ''Ako ste u zemlji, sada je vreme!''

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Džo Bajden pozvao je Amerikance da izađu i glasaju u Super utorak.

- Ako ste u državi, u ''Super utorak'' birališta počinju da se otvaraju. Sada je vreme da se vaš glas čuje - istakao je Bajden.

Severna Karolina, jedna od 15 država u kojima se u utorak održava glasanje, pojavljuje se kao bojno polje za prevremene opšte izbore .

Brzorastuća predgrađa i birači sa fakultetskim obrazovanjem su u vidokrugu obe stranke dok sledeće poglavlje kampanje dobija svoj oblik.

U opadajućim danima predizbora, razgovori sa biračima Niki Hejli nude važne lekcije – možda manje za njenu kandidaturu nego za Donalda Trampa, Džoa Bajdena ili čak kandidata treće strane.

Primetno je da se bivši predsednik Donald Tramp pojavio na glasačkom listiću uoči super utorka, uprkos činjenici da je Vrhovni sud doneo svoju presudu o tome da li bi Tramp mogao da ostane na glasačkom listiću uoči jučerašnjih izbora u SAD.

Podsećamo, predsednički izbori u SAD biće održani 5. novembra 2024, a ko će biti kandidati formalno će biti objavljeno tek na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju od 15. do 18. jula i Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu od 19. do 22. avgusta.

Međutim, već nakon „Super utorka“, dana kada se održavaju unutarstranački izbori u najvećem broju država, biće jasno da li nas za devet meseci očekuje već očekivani revanš bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog naslednika Džoa Bajdena ili je, možda, moguće neko iznenađenje, piše Si-En-En (CNN), a prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading