TRAMP BOLJI OD HEJLI I U SEVERNOJ DAKOTI! Danas je "dan D"!

Autor:

Svet

05.03.2024

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je oko 85 odsto glasova.

TRAMP BOLJI OD HEJLI I U SEVERNOJ DAKOTI! Danas je "dan D"!

Foto: Tanug/AP

Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, zabeležio je novi trijumf nad Niki Hejli, nekadašnjom ambasadorkom SAD pri Ujedinjenim Nacijama, u borbi za nominaciju Republikanske partije za predsednika.

NBC njuz prenosi da je Tramp na stranačkom kokusu, održanom juče u Severnoj Dakoti, osvojio svih 29 delegata iz te savezne države.

Nakon što je prebrojano 99% glasova, rezultati pokazuju da je imao 84,4% podrške, dok je Hejli dobila 14,1% glasova. Ovakav rezultat, gde kandidat osvoji više od 60% glasova, omogućava mu da preuzme sve delegate bez potrebe za njihovom proporcionalnom raspodelom.

Republikanski kokus u Severnoj Dakoti bio je poslednji događaj na kojem su se republikanci izjašnjavali pre Superutoraka. Superutorak predstavlja dan kada se u 15 saveznih država i na teritoriji Američke Samoe, koja je prekookeanska teritorija SAD, održavaju unutarstranački izbori, prenosi NBC njuz.

Podsetimo, sudije Vrhovnog suda donele su važnu odluku dan pre "super utorka", dan kada birači u oko 15 saveznih država učestvuju u unutarstranačkim izborima, izvestio je  Washington Post.

Prošle godine, vlasti Kolorada su donele odluku koja Donalda Trampa čini nekvalifikovanim za poziciju predsednika SAD. U svetlu unutarstranačkih izbora u Severnoj Dakoti, Donald Tramp, kandidat Republikanske stranke za predsjedničku nominaciju, obratio se biračima sa porukom da će današnje glasanje pokazati da su SAD "Trampova zemlja".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading