NOVE SANKCIJE ZBOG SMRTI NAVALJNOG: Amerikanci doneli odluku, čeka se reakcija PUTINA

Autor:

Svet

20.02.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u utorak da će novi paket biti predstavljen ovog petka

NOVE SANKCIJE ZBOG SMRTI NAVALJNOG: Amerikanci doneli odluku, čeka se reakcija PUTINA

Foto: Tanjug/Ap

Bela kuća je saopštila da priprema dodatne velike sankcije Rusiji kao odgovor na smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je preminuo u petak u kaznenoj koloniji.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u utorak da će novi paket biti predstavljen ovog petka.

"Sjedinjene Države u petak će objaviti veliki paket sankcija protiv Rusije zbog smrti ruskog čelnika opozicije Alekseja Navaljnog", rekao je u utorak portparol Bele kuće za nacionalnu sigurnost, Džon Kirbi.

Kirbi je samo rekao da će sankcije, koje će se poklopiti sa dve godine od invazije Rusije, biti "posebno dopunjene dodatnim sankcijama u vezi sa smrću Navaljnog".

Kirbi je rekao da SAD nisu utvrdile kako je Navaljni umro, ali je insistirao da konačnu odgovornost snosi ruski predsednik Vladimir Putin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije izdalo je poternicu za bratom Alekseja Navaljnog, koji je preminuo 16. februara u zatvorskoj koloniji Polarni vuk.

Poternica za bratom Olegom izdata je u trenutku dok porodica Navaljnog zahteva da joj se preda telo Alekseja, kako bi ruskog opozicionara mogli da sahrane.

U ovom trenutku nije poznato zbog čega je raspisana poternica za Aleksejevim bratom.

Podsetimo, za Olegom Navaljnim je 2022. godine bila već raspisana poternica kada je optužen, jer je u Moskvi učestvovao na protestu zbog hapšenja njegovog brata Alekseja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading