AJFELOV TORANJ ZATVOREN ZA POSETIOCE: Protest zaposlenih narušava ugled zvog povećanog broja turista

Autor:

Svet

20.02.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uobičajeno otvoren 365 dana u godini.

AJFELOV TORANJ ZATVOREN ZA POSETIOCE: Protest zaposlenih narušava ugled zvog povećanog broja turista

Foto: pixabay.com

Ikonični Ajfelov toranj, koji se uzdiže na visokih 300 metara u srcu Pariza, suočio se sa neočekivanim poremećajem danas, dok su radnici koji upravljaju spomenikom organizovali protest, što je dovelo do zatvaranja za posetioce. Ova akcija dolazi u vreme kada spomenik beleži porast broja posetilaca uoči letnjih Olimpijskih igara u francuskoj prestonici.

Uobičajeno otvoren 365 dana u godini, zatvaranje Ajfelovog tornja danas je objavljeno na zvaničnom sajtu, pozivajući turiste sa planovima da posete znamenitost da odlože svoje putovanje. Ovo zatvaranje predstavlja još jedan slučaj kada je spomenik bio pogođen radničkim štrajkovima, sa celodnevnim zatvaranjem u decembru tokom Božića i Nove godine zbog protesta radnika tokom pregovora o ugovoru.

Stefane Dieu, predstavnik prominentnog francuskog sindikata CGT, koji zastupa značajan broj radnika zaposlenih na Ajfelovom tornju, izjavio je da štrajk danas ima za cilj da obezbedi povećanje plata u skladu sa prihodima od prodaje ulaznica. Pored toga, radnici se zalažu za unapređenje održavanja spomenika, koji je u vlasništvu grada Pariza.

Ajfelov toranj, globalno priznati simbol Pariza, privlači milione posetilaca godišnje, čineći ga jednim od najposećenijih spomenika na svetu. Poremećaj izazvan štrajkom nije samo prepreka za turiste koji su planirali da se popnu na ikoničnu strukturu, već takođe izaziva zabrinutost u vezi potencijalnog ekonomskog uticaja na lokalnu turističku industriju.

Dok pregovori između predstavnika radnika i uprave Ajfelovog tornja traju, ikonični spomenik ostaje zatvoren za javnost, služeći kao podsetnik na značajnu ulogu koju radnici igraju u osiguravanju glatke funkcionalnosti kulturnih blaga Pariza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading