KRVAVE SCENE U CENTRU CIRIHA: Aktivisti šalju BRUTALNU poruku FEDERERU: "Rodžere, PROBUDI SE!"

Autor:

Sport

15.02.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarci su otišli korak dalje kako bi iskazali nezadovoljstvo.

KRVAVE SCENE U CENTRU CIRIHA: Aktivisti šalju BRUTALNU poruku FEDERERU: "Rodžere, PROBUDI SE!"

Foto: Instagram/campaxorg

Rodžer Federer i kontroverze oko njegovih poslovnih ulaganja

Slavni teniser Rodžer Federer, koji je nedavno završio svoju blistavu karijeru, privukao je pažnju javnosti svojim ulaganjima u različite biznise. Međutim, jedno od tih ulaganja, u kompaniju "On" koja proizvodi patike za planinarenje, dovelo je do kontroverze zbog visokih cena njihovih proizvoda.

Aktivisti za ljudska prava protiv Federera


Nedavno su aktivisti za borbu za ljudska prava izrazili negodovanje zbog visokih cena patika kompanije "On", čiji je Federer jedan od deoničara. U centru Ciriha, jedan od aktivista imao je performans u kojem je nosio masku Rodžera i glumio kako šije patike za šivaćom mašinom. Sve je kulminiralo prosipanjem crvene farbe preko glave, simbolizujući krv na rukama nekadašnjeg najvećeg Đokovićevog rivala zbog ovog biznisa. Ovaj dramatičan gest poslao je snažnu poruku javnosti i pokrenuo raspravu o odgovornosti poznatih ličnosti za poslovne aktivnosti.


Protest zbog nedovoljne angažovanosti u zaštiti životne sredine

 


Pored kontroverzi oko poslovnih ulaganja, nedavno su se Švajcarci takođe pobunili protiv Federera zbog nedovoljnog angažovanja u zaštiti životne sredine. Aktivisti za klimatske promene organizovali su protestnu šetnju u Bernu, izražavajući nezadovoljstvo što Federer nije prekinuo sponzorstvo sa "Kredit Svis" bankom, čije je zaštitno lice. Uoči protesta, demonstranti su nosili teniske rekete i teniske mreže, a poruka "Rodžere, probudi se!" jasno je ukazivala na očekivanja od strane javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading