NOVAK JE PERFEKTAN: Trostruki grend slem šampion uporedio članove "velike trojke"

Autor: P. Z.

Sport

12.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao je protiv njih ukupno 73 puta.

NOVAK JE PERFEKTAN: Trostruki grend slem šampion uporedio članove "velike trojke"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Trostruki grend slem šampion Sten Vavrinka se u karijeri sastao 73 puta sa članovima "velike trojke", pa teško da postoji čovek koji može bolje da ih uporedi od njega.

Baš zato, argentinski mediji su mu tokom jednog intervjua zatražili da proba to da učini.

- Sva trojica imaju različit stil igre. Rafa je levoruk, partije sa njim su izuzetno teške, veoma fizičke. Naporno je i psihološki i fizički igrati protiv njega. Rodžer je veoma brz, stalno uspeva da se osećaš neprijatno na terenu. Novak je perfektan teniser, zbog načina na koji igra - rekao je Vavrinka.

Švajcarac uspeo 12 puta da pobedi trojicu najvećih tenisera u istoriji, ali je upisao i 61 poraz. Protiv Novaka Đokovića ima skor 6-21, protiv Rodžera Federera 3-23, a protiv Rafaela Nadala 3-17.

Pobeđivao sam ih više puta, ali sam gubio još više. Za mene je to uvek bila dobra šansa da igram protiv najboljih tenisera u istoriji. Čak i kada sam gubio, uvek je to bio izazov za mene. Uvek je specijalno igrati protiv njih - dodao je Vavrinka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Sten Vavrinka

Do prve od svoje tri grend slem titule, Vavrinka je stigao tek sa 28 godina.

To zavisi od igrača, od njegove ličnosti. Na primer, Karlos Alkaraz je već osvojio grend slem, bio prvi na svetu i osvojio mnogo drugih turnira. Janik Siner je sada osvojio veliki trofej. Uživam što sam i dalje na Turu i igram protiv tenisera raznih generacija i različitog stila. Osećam se srećnim što mogu to da proživljavam i očekuje da uspem i da pobednim nekoga iz nove generacije.

Što se reprezentativne karijere tiče, Vavrinka je 2014. osvojio Dejvis kup sa Švajcarskom, kao i zlatnu medalju u dublu sa Federerom na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Kada sam bio tinejdžer nikada nisam mislio da ću biti sposoban da osvojim sve što sam osvojio. Nikada nisam ni mislio da ću igrati tenis sa 38-39 godina. Uvek sam živeo impulsivno i pokušavao sam da svakog dana budem sve bolji teniser. Trudio sam se da stalno napredujem i vidim dokle mogu da stignem. Nisam želeo da se jednog dana kajem što nisam dao sve od sebe - poručio je Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading