UZBUNA U BUKUREŠTU! Desestine đaka zavšilo u bolnici: Napali drugara, on uzvartio bacanjem opasne materije nasred škole!

Autor:

Svet

13.02.2024

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nadzor i bolničko lečenje primljeno je 16 tinejdžera, a policija je pokrenula postupak.

UZBUNA U BUKUREŠTU! Desestine đaka zavšilo u bolnici: Napali drugara, on uzvartio bacanjem opasne materije nasred škole!

Foto: shutterstock

Desetine učenika Tehničke škole "Dimitrije Leonida" u Bukureštu primljeno je u bolnciu nakon što je 15-godišnji đak poprskao zgradu suzavcem.

Otac maloletnog napadača tvrdi da je njegov sin bio prinuđen da se brani od grupe učenika koji su ga navodno napali. Na nadzor i bolničko lečenje primljeno je čak 16 tinejdžera, dok je 17 vozila hitne pomoći stiglo na lice mesta oko 11 sati.

- Desetine lekara i specijalnih vozila pružile su pomoć učenicima. Nekoliko đaka je medicinski pregledano i prevezeno u bolnicu - izvestila je Medalina Jakob, reporterka Antena Observatora.

Prema svedočenju očevidaca, jedan od učenika koristio je celu patronu suzavca u ulaznom holu zgrade, izazivajući ozbiljne zdravstvene probleme kod vršnjaka. Roditelji dece su hitno stigli na školsko dvorište kako bi saznali šta se tačno dogodilo.

Jedna zabrinuta majka izjavila je: "Ako danas odlaze sa paralizujućim sprejom, sutra-prekosutra ćemo čuti za noževe, kakvo obezbeđenje ovde imaju? Sutra, prekosutra mogu da ih poubijaju."

Roditelji tinejdžera koji je izazvao incident takođe su došli na lice mesta, tvrdeći da je njihov sin samo pokušao da se brani od napadača.

- Oko 20 mladića je došlo oko njega, svi su iz te škole, i počeli da ga hvataju, guraju, pljuju, šamaraju. Dete se diglo sa zemlje, imalo je sprej koji sam mu dao jer živimo u naselju gde ima pasa - rekao je otac maloletnog napadača.

Lekari su stručno procenili 33 učenika, koji su se žalili na simptome poput peckanja grla, iritacije očiju i problema sa disanjem.

- Imali su respiratorne poremećaje kao što su kašalj i osećaj nedostatka vazduha. Pregledane su analize - izjavio je Denis Tanesku, šef bolnice "Mari Kiri".

Policija je odmah reagovala i podnela krivičnu prijavu protiv maloletnog napadača, optužujući ga za remećenje javnog reda i mira, nošenje ili neovlašćeno korišćenje opasnih predmeta i udaranje ili drugo nasilje, prenosi Telegraf.

Status učenika dozvoljava najviše ukor ili prebacivanje u drugi razred, ali istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3836376-panika-u-bukurestu-desetine-ucenika-zavrsilo-u-bolnici-napali-decaka-on-bacio-opasnu-materiju-u-ulaz-skole

Komentari (0)

Loading