SITUACIJA NA DVORU PRED TAČKOM KLJUČANJA! Princ Hari jednog člana porodice ne podnosi: Naziva ga ''Zlikovcem'' - ne želi da budu ni u istoj prostoriji!

Autor:

Svet

13.02.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari je aktivno izbegavao susret sa maćehom, kraljicom Kamilom, tokom nedavne posete Velikoj Britaniji, tvrdi njegov dugogodišnji prijatelj u izjavi za Njujork post.

SITUACIJA NA DVORU PRED TAČKOM KLJUČANJA! Princ Hari jednog člana porodice ne podnosi: Naziva ga ''Zlikovcem'' - ne želi da budu ni u istoj prostoriji!

Foto: Tanjug/AP

Tokom dvadesetčetvoročasovnog boravka u Londonu, vojvoda od Saseksa proveo je manje od jednog sata sa svojim ocem, kraljem Čarlsom Trećim, koji se bori sa dijagnozom raka.

Prema izjavi Petronele Vajat, dugogodišnje prijateljice kraljice Kamile, Hari je preferirao izbegavanje zajedničkih trenutaka sa maćehom tokom razgovora o ocu i njegovoj bolesti, što je izazvalo znatiželju javnosti.

Vajatova, koja je iznela svoje stavove za The Telegraph, naglasila je Harijevu distancu prema Kamilinoj prisutnosti tokom ovog emotivnog susreta, ističući da vojvoda nije želeo biti u istoj prostoriji s njom.

Njujork post je pokušao da dobije zvaničan komentar iz Bakingemske palate, ali do trenutka objavljivanja ovog članka, odgovor nije stigao.

Harijeva osećanja prema Kamili, koja broji 76 godina, već su bila tema njegovih memoara pod nazivom "Spare", objavljenih prošle godine.

Republika

Foto: Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP

 

U knjizi je princ opisao maćehu kao "opasnu" i "zlikovkca, optužujući je da pušta informacije o kraljevskoj porodici u javnost kako bi očuvala svoj imidž i povećala popularnost.

U knjizi koja je podigla buru Hari je napisao da je susret sa Kamilom – koja se u njegovoj knjizi naziva "drugom ženom" – bio poput "injekcije": "Zatvori oči i nećeš to ni osetiti".

''Sećam se da sam se pitao... ako bi bila surova prema meni; da bi bila kao sve zle maćehe u pričama".

Hari (39) je rekao da je Kamilina potreba da rehabilituje svoj imidž od "zlikovačkog" u britanskoj štampi učinila da je ona "opasna" za njega "zbog veza koje je stvarala u britanskoj štampi".

Otkriće je ostavilo Kamilu "povređenu", kasnije je otkrio njen prijatelj.

Harijeva otvorena kritika stvorila je napetost između njega i Kamilie, a činjenica da su on i princ Vilijam "molili" oca da ne stupi u brak nije naišla na odobrenje princa Čarlsa. Uprkos njihovom protivljenju par se venčao 2005. godine

Izvori bliski Hariju tvrde da je vojvoda bio spreman da vidi svog brata tokom posete, ali do toga nije došlo. Nakon što je sleteo u Veliku Britaniju, Hari se već brzo uputio nazad u Montesito u Kaliforniji, gde ga čeka supruga Megan Markl i njihovo dvoje dece.

Hari je, prema neimenovanim izvorima, odseo u luksuznom londonskom hotelu tokom svog jednonoćnog boravka umesto da ostane u nekoj od kraljevskih rezidencija, što su pojedini analitičari tumačili kao gest finansijske nezavisnosti vojvode.

Čarlsov bivši batler, Grant Harold, smatra da je odluka da boravi u hotelu možda bila pokušaj Harija da pokaže svoju sposobnost samostalnog izdržavanja, piše Telegraf.

Ova nedavna situacija dodatno je naglasila složene odnose unutar kraljevske porodice, ostavljajući javnost uznemirenom i sa brojnim pitanjima o budućnosti odnosa između princa Harija i kraljice Kamile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Anna

12.03.2024 14:30

Znači ,u redu je da on ne podnosi očevu ženu ,koja je sa njim u braku 20 godina I da je javno ogovara,a ako njegovu neko samo popreko pogleda odmah se osete ugroženim I besne.Nije ni čudo što njega i njegovu gospoju u UK ne podnose,a i na mnogim drugim mestima je isto.