RUSIJA UVELA SANKCIJE BRITANCIMA! Ovoga su se svi bojali, evo KOGA će ovo najviše zaboleti

Autor:

Svet

12.02.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova konstatovalo je da su u toku bili pokušaji da se "demonizuje" ova zemlja na Zapadu

RUSIJA UVELA SANKCIJE BRITANCIMA! Ovoga su se svi bojali, evo KOGA će ovo najviše zaboleti

Foto: pixabay.com

Rusija je danas uvela sankcije za 18 britanskih državljana, uključujući niz vrhunskih akademika, zbog, kako je Moskva navela, pokušaja da demonizuju Rusiju i podstaknu rat u Ukrajini.

"Prinuđeni smo da konstatujemo da rusofobično nastrojeni britanski predstavnici ne beže od pokušaja da diskredituju ustavni sistem i društvenopolitičke procese u našoj zemlji", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Takozvani trustovi mozgova koji deluju na bazi najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija daju značajan doprinos subverzivnom delovanju Londona prema Rusiji, navelo je Ministarstvo.

Sankcije su uvedene protiv zamenika ministra odbrane Džejmsa Kartlidža, zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost Sare Mekintoš i direktora podmornica Sajmona Askvita.

Sankcionisani su i Stjuart Pič, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, kao i lordovi Den Hanan i Majkl Eškroft.

Među sankcionisanim akademicima su istoričari Orlando Figes, Norman Dejvis, Timoti Garton Eš, Rob Džonson, Dejvid Abulafia i stručnjaci Roj Allison sa Oksforda, Grejem Robertson sa Univerziteta Severna Karolina, Kalder Valton sa Harvarda i Džejms Šer iz Međunarodnog centra za odbranu i bezbeđenje u Talinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading