PRINC VILIJAM SE PRVI PUT OGLASIO O OČEVOJ DIJAGNOZI: Njegove reči o bolesti kralja Čarlsa gađaju pravo u srce!

Autor:

Svet

07.02.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak je Princ Vilijam prvi put javno spomenuo očevu dijagnozu raka od trenutka kada je objavljena iz Bakingemske palate, izveštava Skaj Njuz (Sky News).

PRINC VILIJAM SE PRVI PUT OGLASIO O OČEVOJ DIJAGNOZI: Njegove reči o bolesti kralja Čarlsa gađaju pravo u srce!

Foto: Tanjug/AP

Samo što je pristigao na gala svečanost londonske službe hitne pomoći u centru Londona, princ od Velsa izjavio: "Zaista cenimo svačije ljubazne poruke. Hvala vam."

Odmah nakon saopštenja da je kralju dijagnostikovan rak, Princ Vilijam se vratio na posao pružajući podršku ocu. On je bio domaćin ceremonije uvođenja u zamak Vindzor u sredu. 

Kralj je lično obavestio Princa Harija o svojoj dijagnozi, kao i ostale starije članove kraljevske porodice. Hari je hitro reagovao i stigao iz Kalifornije u London. On je proveo oko 45 minuta sa ocem u Klarens Hausu u utorak pre nego što se vratio u sredu.

Kralj je, nakon povratka u Sandringem, prvi put viđen u javnosti od trenutka objavljivanja dijagnoze, izgledajući opušteno. Ovo je snažan trenutak podrške unutar kraljevske porodice, dok se suočavaju s izazovima koji se tiču zdravstvene situacije britanskog kralja.

Podsetimo, u ponedeljak je svet kao grom iz vedra neba potresla vest da Kralj Čarls III boluje od raka, a bolest mu je otkrivena tokom nedavnog hirurškog zahvata, navedeno je u saopštenju palate. 

Dodaje se da se ne radi se o kanceru prostate, ali je otkriven tokom operacije koju je kralj nedavno imao.

Vrsta raka nije otkrivena, ali prema saopštenju palate, prestolonaslednik Ujedinjenog kraljevstva je u ponedeljak započeo "redovne tretmane".

Bakingemska palata je u svom saopštenju od ponedeljka navela da kralj "ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće".

On će odložiti svoje javne angažmane i očekuje se da će drugi članovi kraljevske porodice pomoći da ga zamene tokom lečenja.

Iako će pauzirati javne događaje, kralj (75) će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države, dodaje se u saopštenju, prenosi Telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading