AMERIČKI MEDIJI PIŠU: U Ukrajini više nema dobrovoljaca za front - MLADI IZBEGAVAJU VOJNI ROK

Autor:

Svet

04.02.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces regrutacije u ukrajinsku vojsku postaje sve problematičniji, a zapaža se i sve veća prisutnost korupcije.

AMERIČKI MEDIJI PIŠU: U Ukrajini više nema dobrovoljaca za front - MLADI IZBEGAVAJU VOJNI ROK

Foto: Tanjug/AP

Kada je počeo sukob u Ukrajini, desetine hiljada građana ispunjenih patriotizmom dobrovoljno su se pridružile Oružanim snagama Ukrajine.

Međutim, nakon dve godine krvavih sukoba, situacija se značajno promenila. Sve više muškaraca sada izbegava vojni rok, dok se javljaju apeli za demobilizaciju vojnika s prve linije fronta, piše "Njujork tajms".


Debata o nacrtu zakona o mobilizaciji

Nedavno podneti nacrt zakona o novim pravilima mobilizacije izazvao je žestoke debate u ukrajinskom društvu. Dokument je bio podnet na razmatranje parlamentu u decembru, ali je zbog rastućeg nezadovoljstva i korupcije hitno poslat na doradu.

Problemi u regrutaciji i korupcija

Proces regrutacije u ukrajinsku vojsku postaje sve problematičniji, a zapaža se i sve veća prisutnost korupcije. Ni u vladi ni u vojnom rukovodstvu niko ne želi da preuzme odgovornost za masovnu mobilizaciju, ističe "Njujork tajms".

Izazovi za kijevski režim

Pitanje popunjavanja redova Oružanih snaga Ukrajine samo je jedan od mnogobrojnih problema s kojima se suočava kijevski režim, a u poslednjih nekoliko meseci postaje sve urgentnije. Ukrajinska vojska trpi velike gubitke, a napori da se obnove snage na prvoj liniji fronta su otežani.

Čak i vojnici na frontu primećuju dramatičan pad broja novih regruta i njihovog kvaliteta, zaključuje autor članka. Situacija u vezi sa vojnim regrutacijama u Ukrajini postaje sve složenija, a uticaj korupcije dodatno komplikuje već tešku situaciju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading