NEMILOSRDNI UKRAJINCI NASTAVILI SA ŽESTOKIM UDARIMA! Novi napadi zabrinuli čak i Međunarodnu zajednicu - izdato HITNO SAOPŠTENJE!

Autor:

Svet

04.02.2024

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju, u poslednjih 24 sata, Ukrajinske oružane snage su granatirale naseljena područja u DNR čak 30 puta.

NEMILOSRDNI UKRAJINCI NASTAVILI SA ŽESTOKIM UDARIMA! Novi napadi zabrinuli čak i Međunarodnu zajednicu - izdato HITNO SAOPŠTENJE!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Situacija u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) je ponovo u centru pažnje, kako navodi misija DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima (JCCC).

Prema njihovom saopštenju, u poslednjih 24 sata, Ukrajinske oružane snage su granatirale naseljena područja u DNR čak 30 puta. Na sreću, nije bilo izveštaja o žrtvama među civilima, ali je jedna stambena zgrada pretrpela oštećenja. Ukupno je ispaljeno 109 metaka različite municije, što dodatno pogoršava već napetu situaciju u regionu.

 

 

Nedavni napadi Ukrajinskih oružanih snaga na civilna područja u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) podsećaju na nedavni tragičan incident u Lisičansku, gde je, prema informacijama ruske pres-službe Ministarstva za vanredne situacije, broj poginulih porastao na 20 osoba.

Ministarstvo za vanredne situacije je izvuklo tela 20 mrtvih iz ruševina pekare u Lisičansku nakon granatiranja. Napad se desio u subotu, kada su ukrajinske trupe navodno izvele udar MLRS-om HIMARS, prema preliminarnim podacima Istražnog komiteta.

Ovi događaji samo potvrđuju eskalaciju nasilja i sukoba u regionu, ostavljajući teške posledice po civile i infrastrukturu. Međunarodna zajednica sve više izražava zabrinutost zbog eskalacije sukoba i poziva na hitno prekidanje vatre i nastavak diplomatskih pregovora radi mirnog rešenja ovog dugotrajnog sukoba.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading