TRAMP PROGOVORIO O MUŠKARCU KOJI MU JE PROMENIO POGLED NA SVET! Da li će mu Amerika OPROSTITI ovu izjavu?

Autor:

Svet

15.01.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svog mandata u Beloj kući od 2017. do 2021. Tramp i on su se sastali čak tri puta.

TRAMP PROGOVORIO O MUŠKARCU KOJI MU JE PROMENIO POGLED NA SVET! Da li će mu Amerika OPROSTITI ovu izjavu?

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp pohvalio se danas ličnim vezama sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom koje je izgradio tokom svog mandata, ističući da je Amerika tada bila "bezbedna".

- Kim Džong Un je veoma pametan, veoma čvrst, ali sam mu se dopao i jako sam se dobro slagao sa njim i tad smo bili bezbedni - rekao je Tramp tokom mitinga u Indijanoli u Ajovi, uoči prvog glasanja za republikansku nominaciju, prenosi agencija Jonhap.

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

On smatra da je tada uradio „odličan posao“ kada je uspostavio bliže veze sa Kimom, iako su odnosi dve zemlje prethodno bili zategnuti.

Tokom svog mandata u Beloj kući od 2017. do 2021. Tramp i Kim su se sastali čak tri puta, iako je ozbiljan dijalog između dve strane zastao nakon samita bez dogovora u Hanoju u februaru 2019, podseća južnokorejska agencija.

Podsetimo, severnokorejski lider Kim Džong Un objavio je ambiciozne planove za tekuću godinu, ističući da će Severna Koreja lansirati tri nova vojna špijunska satelita, proizvesti dodatno nuklearno oružje i implementirati modernu, automatizovanu borbenu opremu bez ljudskih posada.

Ove informacije prenose državni mediji Severne Koreje, koji su izvestili o ključnom sastanku vladajuće Radničke partije.

Kim je izneo ove planove tokom petodnevnog partijskog zasedanja koje se nedavno završilo, a gde se postavljaju državni ciljevi za predstojeću godinu. Ovaj potez ukazuje na nameru Severne Koreje da nastavi sa testiranjem oružja, proširujući svoj vojni arsenal tokom perioda "umrtvljenih diplomatskih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading