TRAMP SE OBRUŠIO NA BAJDENA ZBOG NAPADA NA HUTE: To je ista banda koja je naredila POVLAČENJE IZ AVGANISTANA

Autor: D.B.

Svet

13.01.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Trampovih kritika, demokrate na Кapitol Hilu takođe su oštro reagovale na Bajdenovu odluku.

TRAMP SE OBRUŠIO NA BAJDENA ZBOG NAPADA NA HUTE: To je ista banda koja je naredila POVLAČENJE IZ AVGANISTANA

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, nedavno je izneo oštru kritiku na račun aktuelnog predsednika, Džoa Bajdena, povodom napada na položaje Huta u Jemenu. Tramp je istakao da se "ista banda" koja je bila odgovorna za katastrofalno povlačenje iz Avganistana sada fokusira na Hute umesto da rešava migrantsku krizu na južnoj granici SAD. Kritikovao je i sekretara odbrane, Lojda Ostina, optužujući ga da vodi rat iz bolničke postelje.

Trampove primedbe na vođenje ratova i zdravstveno stanje sekretara Ostina

U svom karakterističnom maniru, Tramp je javno izneo svoje nezadovoljstvo, ističući da se američke vojne akcije i dalje odvijaju širom Bliskog istoka, uprkos njegovom prethodnom angažmanu u borbi protiv ISIS-a. Takođe je izrazio sumnju u sposobnost sekretara Ostina da efikasno vodi vojne operacije iz bolničke sobe, nakon što je javnost saznala da je sekretar bio hospitalizovan zbog komplikacija nakon operacije raka.

Kritike demokrata i Bajdenova odluka o napadima u Jemenu

Osim Trampovih kritika, demokrate na Кapitol Hilu takođe su oštro reagovale na Bajdenovu odluku da naredi američkim snagama da izvrše napade na ciljeve u Jemenu koji su pod kontrolom Huta, koje podržava Iran. Ova situacija dodatno komplikuje spoljnu politiku Sjedinjenih Američkih Država i izaziva kontroverze unutar same zemlje.

U zaključku, Trampove primedbe i kritike na račun Bajdenove administracije i vođenja vojnih operacija jasno pokazuju da političke tenzije i podeljenost u SAD i dalje ostaju prisutne čak i nakon njegovog napuštanja predsedničke funkcije.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading