NEMAČKA JE STALA: Auto-putevi BLOKIRANI, saobraćaj paralisan, a evo KOJI JE RAZLOG opšteg haosa (VIDEO)

Autor:

Svet

08.01.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je obaveštena šta se sprema i pokušaće u startu da sanira štetu koliko je to moguće

NEMAČKA JE STALA: Auto-putevi BLOKIRANI, saobraćaj paralisan, a evo KOJI JE RAZLOG opšteg haosa (VIDEO)

Foto: youtube.com/infrarot

Drumski saobraćaj u Nemačkoj danas će biti potpuno paralisan.

Na putevima Nemačke naći će se, kako je najavljeno, na hiljade traktora i poljoprivrednika.

Državne službe zbog toga izražavaju zabrinutost i ovaj protest nazivaju najvećim u posleratnoj istoriji. Strahuje se da od ranog jutra gotovo neće biti dela države koji će normalno funkcionisati.

Kako javlja "Bild", poljoprivrednici koji protestuju već su stigli u Berlin, a osim poljoprivrednika, protestuje i transportna industrija.

 

 

Prema navodima policije, u Severnoj Rajni-Vestfaliji, postoje poremećaji u saobraćaju izazvani protestima, a posebno između Gelderna i Alpa. Poljoprivrednici i vozači kamiona se trenutno sastaju svuda u pokrajini i žele da započnu spore konvoje.

Policija u Ludvigzburgu apelovala je na poljoprivrednike koji protestuju da ne ometaju zimske službe kako bi se putevi očistili i posipali.

U Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji, farmeri su blokirali su ulaze na autoput sa stotinama traktora. Podržale su ih špedicije koje su protestovale zbog povećanja kamionskih putarina. U okrugu Klopenburg na severozapadu Donje Saksonije, savezni autoput blokiralo je 40 vozila.

U Saksoniji, prema policiji, neki ulazi na auto-put u oblasti Drezdena bili su neupotrebljivi.

U videu na mreži Iks (bivši Tviter), podeljeni su snimci kakva je situacija na izlazu sa autoputa Pulsnic (A4) u Saksoniji. Stotine farmera blokiraju - ništa više ne funkcioniše!

Paori su otpočeli blokade zbog najavljenih rezova u nemačkom budžetu za poljoprivrednike. Tom odlukom vlade koja je donesena nakon što je Ustavni sud zabranio Saveznoj vladi da se zadužuje, nastala je "rupa" od 17 milijardi evra za brojne subvencije.

Okupljanje nezadovoljnih paora počelo je još sinoć u Berlinu, Emslandu, Saksoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading