CRNOM BILANSU NEMA KRAJA: Više od 100 mrtvih u terorističkom napadu u Iranu! SLIKE STRAVE I UŽASA OBILAZE SVET

Autor:

Svet

03.01.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj ambulantnih vozila stigao je na mesto nesreće i povređeni su prebačeni u lokalne bolnice. Njujork Tajms navodi da je povređena 141 osoba. Svi su prebačeni u bolnice

CRNOM BILANSU NEMA KRAJA: Više od 100 mrtvih u terorističkom napadu u Iranu! SLIKE STRAVE I UŽASA OBILAZE SVET

Foto: youtube.com/wion

Najmanje 103 osobe je poginulo u iranskom gradu Kermanu gde su odjeknule eksplozije na putu koji vodi ka grobnici generala Kasema Sulejmanija, prenosi Skaj Njuz.

Lokalne vlasti saopštile su da je u pitanju teroristički napad.

Veliki broj ambulantnih vozila stigao je na mesto nesreće i povređeni su prebačeni u lokalne bolnice. Njujork Tajms navodi da je povređena 141 osoba. Svi su prebačeni u bolnice.

Mediji dodaju da mase ljudi blokiraju ulice, a da bezbednosne snage pokušavaju da rasčiste područje.

Jedan od svedoka navodi da je eksplozivna naprava bila smeštena u kanti za smeće, prenosi Al Džazira.

Sulejmani je dve decenije predvodio iranske Kuds snage i bio je na čelu inostranih operacija Islamske revolucionarne garde (IRCG). 

Ubijen je u američkom vazdušnom napadu kod Bagdada, u januaru 2020. godine.

"General Sulejmani je aktivno razvijao planove za napad na američke diplomate i pripadnike službi u Iraku i širom regiona. Ovaj udar imao je za cilj da odvrati iranske planove napada. Sjedinjene Američke Države nastaviće da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Pentagona.

 

 

Nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD, Tramp je na svom nalogu na Tviteru objavio sliku američke zastave - bez komentara.

Bela kuća se kasnije oglasila navodeći da je vazdušni udar "odlučujuća odbrambena akcija" koja je sprovodena "po nalogu predsednika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

03.01.2024 23:00

Кад не могу Русију, покушавају да поделе људе у Ирану. Кад би мировали нестали би у миру. Овако...