TURSKU POGODILA ČETIRI ZEMLJOTRESA! Treslo se tlo različitim intenzitetom u roku od SAT vremena!

Autor:

Svet

01.01.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče su dva zemljotresa pogodila kasno posle podne i večeras tursko-iransku granicu.

TURSKU POGODILA ČETIRI ZEMLJOTRESA! Treslo se tlo različitim intenzitetom u roku od SAT vremena!

Foto: Tanjug/AP

Četiri zemljotresa različite jačine pogodila su Tursku danas u jako kratkom razmaku.

Prvi jačine 1.5 stepeni Rihtera, ujedno i najslabiji, dogodio se oko 16 časova, u istočnoj Turskoj, a nakon samo 6 minuta, podrhtavalo je tlo u centralnom delu zemlje, prenosi EMSC.

Zemljotres od 3.2 Rihterove snage pogodio je zapadni deo Turske, a odmah za njim usledio je još jedan od 2.5 stepeni u istočnom delu zemlje.

Inače, juče su dva zemljotresa pogodila kasno posle podne i večeras tursko-iransku granicu.

Za sada nema informacija da li je pričinjena materijalna šteta i da li ima povređenih.

Podsetimo, iz Japana se pojavio zastrašujući snimak iz porodične kuće koji pokazuje razmere snažnih potresa koji su danas pogodili zemlju. 

Najmanje jedna osoba je stradala nakon rušenja zgrade u Japanu usled niza snažnih potresa, a izdato je hitno upozorenje na cunami nakon što je zemljotres jačine 7,6 Rihtera pogodio Noto u prefekturi Išikava prvog dana nove godine, uzrokujući veliku štetu na putevima i kućama, piše 'Metro'.

Većina stanovnika Japana osetila je snažne zemljotrese i preko 80 naknadnih potresa koji su ostavili bez struje preko 36.000 domova.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se čovek kako pokušava da drži zidove i spreči stvari da popadaju dok mu se trese i zanosi čitava njegova kuća u Kanavazi u Išikavi. U pozadini se čuje ženski glas i plač deteta. Osoba koja je podelila klip potvrdila je kasnije da su svi članovi porodice bezbedni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading